UTS Bags maakt herbruikbare tassen

Publicatie: 19 okt 2020 | Update: 6 nov 2020

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

UTS Bags maakt sterke, herbruikbare tassen van het materiaal PP woven. PP woven tassen zijn voor minimaal 75 procent gemaakt uit in China gerecycled materiaal. Gebruikte meel-, mais- en rijstzakken worden in de fabriek geshredderd tot kleine vlokken en opnieuw voor de productie van tassen gebruikt. Alle PP woven tassen van UTS Bags zijn dus niet alleen volledig recyclebaar, maar worden ook voor een groot deel vervaardigd uit gerecycled materiaal.

Wat betekent PP?

PP staat voor polypropeen en is een kunststof gemaakt van aardolie. Het plastic is opgebouwd uit een reeks van moleculen en deze schakels heten polymeren. Er bestaan ook natuurlijke polymeren, daarom worden de kunstmatige polymeren – gebruikt voor de tassen – ook wel synthetische polymeren genoemd. Polypropeen wordt voor enorm veel producten gebruikt, van luidsprekers tot tuinmeubels.

Wat is het verschil tussen PE woven tassen en PP woven tassen?

De afkorting PP staat voor polypropyleen en PE staat voor Polyethyleen. Het verschil tussen deze beide materiaalsoorten is op het oog nauwelijks te zien, maar bestaat er uit dat PE “taaier” is dan PP. Wanneer u ons aangeeft dat de door u benodigde tassen uitzonderlijk zwaar zullen worden belast, zullen wij u adviseren om PE woven te gebruiken. Het is iets minder goedkoop dan PP woven materiaal, maar in bijzondere gevallen aanbevelenswaardig.

PP woven is uitzonderlijk sterk en tassen gemaakt uit dit materiaal zijn dan ook bij uitstek geschikt om zwaar te belasten. Bekend geworden als de opvallende rode DIRK shopper van Dirk van den Broek en de boodschappentas van Albert Heijn zijn PP woven tassen alleskunners die momenteel vaak worden ingezet op een evenement, beurs of in de winkel op de camping. PP woven materiaal wordt naast big shoppers ook gebruikt voor bowling bags, schoudertassen, rugtassen, schooltassen en nog veel meer. PP woven is goedkoop, duurzaam en oersterk en dus geschikt om vele malen te worden (her)gebruikt.

Komt PP woven in alle materiaaldiktes?

De materiaaldiktes van PP woven worden uitgedrukt in het gewicht per m2.De gewichten die u bij UTS kunt bestellen zijn 120, 145 en 160 gram per m2. Elk van deze materiaaldiktes heeft z’n specifieke eigenschappen, waardoor ze voor bepaalde toepassingen geschikt zijn. Wij adviseren u hierin graag en sturen u op aanvraag monsters toe zodat u het zelf kunt beoordelen. Het PP woven en PP non woven materiaal maken wij in verschillende diktes, die worden aangegeven in gewicht per m2. De regel is hoe lichter het materiaal hoe goedkoper de tas. Tussen een beurstas voor foldermateriaal en een big shopper voor de weekend boodschappen zit een wezenlijk verschil. Afhankelijk van de toepassing adviseren wij u graag bij uw keuze.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!