Van afval naar waarde grondstoffen

Publicatie: 26 jul 2022 | Update: 13 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

KRAS is een internationaal opererende onderneming met zijn hoofdkantoor in Volendam. Het bedrijf is begonnen met een oude bakfiets in 1951 om lompen en oud ijzer te verzamelen. Zij zijn nu uitgegroeid tot een groep van bedrijven met locaties in Nederland, België, Kosovo en Hong Kong. In de eerste plaats is KRAS compleet dienstverlener voor bedrijven bij het inzamelen, sorteren, bewerken en verkopen van hun afvalstromen papier, karton, folies en kunststoffen.

Het door KRAS ingezameld afval wordt geschikt gemaakt voor hergebruik of bewerkt tot grondstof voor nieuwe producten. KRAS voert de processen zelf uit of maakt hierbij gebruik van betrouwbare partners. De processen zijn volledig transparant en voor alle betrokken partijen te volgen.

Door een grote kennis van de markt en een wijdvertakt netwerk, opgebouwd in de afgelopen vijfenzestig jaar, houdt het bedrijf zich bezig met de handel van grondstoffen en halffabricaten. Verder handelen zij met en verkoopt aan gecertificeerde eindgebruikers wereldwijd.

Het bedrijf KRAS is een familiebedrijf en er is intern voor gezorgd dat er een evenwichtige doorstroom van generaties zijn die continuïteit in kennis en kwaliteit waarborgt. De karakteristieke waarden van het familiebedrijf zijn zorgvuldig doorgegeven. Maar de derde generatie Kras kijkt ook vooruit en is ambitieus op zoek naar nieuwe innovaties en het verleggen van volgende grenzen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!