Van olifantenpoep naar duurzame notitieboekje

Publicatie: 25 jul 2023 | Update: 25 jul 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De wereld verandert. De aarde warmt in rap tempo op. Per jaar worden 4 miljard bomen gekapt. IJskappen smelten razendsnel. 8 miljoen ton plastic belandt jaarlijks in de oceaan. En toch blijven we maar milieuonvriendelijke en vervuilende producten kopen. Dat moet anders! Gelukkig is er olifantenpoep…

Papier hier…

Notitieboeken, agenda’s en kaarten zijn niet aan te slepen als relatiegeschenken. Je denkt er misschien niet over na, maar de papierindustrie is een van de grootste energieverbruikers van de wereld. Niet alleen worden bomen gekapt – wat kostbare natuurgebieden aantast -maar er zijn ook fossiele brandstoffen, ontzettend veel water én chemicaliën nodig voor de productie van papier. Gelukkig is er een manier om van die relatiegeschenken waar de aarde het zwaar mee te verduren krijgt duurzame relatiegeschenken te maken.

Het echte verhaal achter olifantenpoep

Met olifantenpoep hebben we goud in handen! Het leent zich namelijk perfect voor de productie van papier. Olifanten eten planten en gras, wat vol cellulose zit. Dit is toevallig ook de grondstof van papier. In de maag van de olifant wordt deze stof al verwerkt, waardoor bijna geen chemicaliën meer nodig zijn om het papier te produceren.

Olifantenpoep is een veel duurzamer dan het gebruik van hout. De bomen en natuurgebieden blijven intact. Daarnaast gaat één olifant wel 16 keer per dag naar de wc. Genoeg grondstoffen dus!

Ook is deze olifantenpoepindustrie goed voor de olifanten zelf. Win-win, kun je wel zeggen. Nu men de kracht van olifantenpoep heeft ontdekt, worden olifanten in veel gebieden beter beschermd. Ze zijn door deze inkomstenbron immers veel waard! Door deze nieuwe industrie wordt ook nog eens de lokale economie gestimuleerd.

Rete-coole producten

Van olifantenpoep maken ze papier, en dat papier verwerken ze weer in de leukste producten. Kijk naar GreenOlly: een duurzaam notitieboek met bladzijdes van olifantenpoeppapier. Raak je al aan het idee gewend?

En zeg nu zelf: met zo’n notitieboek met een rete-goed verhaal val je toch veel meer op dan met een standaard boekje? Niet alleen draag je een steentje bij aan het milieu, maar je geeft ook je bedrijfsimage een groene boost. Ik blij, jij blij, de aarde blij!

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!