Van plasticafval naar duurzame tassen bij Amphia

Publicatie: 12 feb 2024 | Update: 12 feb 2024

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Nederland is de strijd aangegaan met plasticafval, maar een goed alternatief is er niet altijd. Ook bij het Amphia ziekenhuis zitten ze in hun maag met plasticafval. Bij elke operatie worden er één of meerdere zogenaamde PP-doeken gebruikt. Deze doeken zijn nodig om operatie-instrumenten in te verpakken en ze te beschermen tegen vuil. Het gebruik van de doeken zorgt echter voor een hoop plasticafval. Daar heeft het Amphia nu iets op bedacht: ze gaan de doeken laten recyclen tot een Amphia-tas.

De PP-doeken zijn gemaakt van polypropyleen, een vorm van plastic met een lange levensduur. Dit materiaal kan goed hergebruikt worden en is daarom ideaal om een duurzame tas van te maken. Amphia gaat deze tassen maken in samenwerking met Ons Label Breda. Omdat ze plastic tassen gebruikten voor sommige processen in het ziekenhuis, zoals het opnemen zonder bed, zijn ze op het idee gekomen om deze doeken zelf ook te gaan recyclen, aldus Servicemanager Patiënt en Logistiek. Deze Amphia-tassen zullen in het ziekenhuis worden ingezet en de reguliere plastic- of papieren tassen gaan vervangen. Hierdoor hoopt Amphia jaarlijks 3000 plastic tassen te kunnen besparen.

Door middel van de samenwerking met Ons Label Breda hoopt Amphia, naast het beperken van plasticafval, ook een maatschappelijke bijdrage te leveren. Ons Label Breda is een sociale coöperatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt door ze op te leiden en werkervaring te bieden.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!