Van polystyreen tot waardevoller polymeer

Publicatie: 15 aug 2020 | Update: 21 mei 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Ineos Styrolution, de wereldwijde leider op het gebied van styreen, en Recycling Technologies, een gespecialiseerde leverancier van kunststofrecyclingtechnologie, hebben een joint development agreement ondertekend. Zij gaan de ontwikkeling van de recycling van polystyreen in Europa verder bevorderen. Beide bedrijven hebben dezelfde doelstellingen om van kunststof een duurzaam materiaal te maken.

Deze overeenkomst erkent de commerciële waarde van post-consument plastic afval, om te voorkomen dat deze belangrijke hulpbron wordt verbrand of op stortplaatsen terechtkomt. Ineos Styrolution heeft uitgebreide kennis en expertise op het gebied van polymeerkunde en -productie, ondersteund door haar geavanceerde technologie. Recycling Technologies beschikt over uitgebreide kennis, technologie en expertise op het gebied van bouwreactoren, die geschikt zijn om gemengde kunststoffen thermisch te recyclen met behulp van pyrolyse.

De twee bedrijven hebben al een gedetailleerd onderzoeks- en proefproces afgerond. Deze activiteit omvatte wetenschappelijk onderzoek en de verwerking van polystyreen op de Mark II-testreactor van Recycling Technologies die uitstekende resultaten opleverde. Beide bedrijven gaan nu deze depolymerisatieoplossing, op basis van de wervelbedtechnologie van Recycling Technologies, verder ontwikkelen om deze aan te passen voor de commerciële recycling van polystyreen.

Ineos Styrolution en Recycling Technologies geloven dat depolymerisatie het potentieel heeft om de kringloop te sluiten en een circulaire economie voor polystyreen te creëren ,het materiaal een waardevoller polymeer wordt. Dit gerecyclede polystyreen heeft het potentieel om te voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan de regelgeving voor voedselverpakkingen, waardoor het aantrekkelijk is voor de voedingsindustrie.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!