VANBER maakt duurzame tassen van cactus

Publicatie: 22 sep 2023 | Update: 22 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Het nieuwe Nederlandse merk VANBER presenteert een innovatieve lijn van duurzame rugtassen, vervaardigd uit cactusleer. Deze bijzondere materiaalkeuze benadrukt de toewijding van het merk aan duurzaamheid en biedt consumenten een milieuvriendelijk alternatief voor lederen of kunststof tassen.

Het gebruikte cactusleer is afkomstig van de Mexicaanse Nopal cactus, ook wel bekend als de ‘prickly pear’. Deze plant, die in overvloed groeit en slechts een minimale hoeveelheid water nodig heeft, biedt een plantaardig leer van hoge kwaliteit. Het materiaal wordt gekenmerkt door zijn flexibiliteit en duurzaamheid, wat het ideaal maakt voor dagelijks gebruik.

Het cactusleer, gebruikt in twee verschillende modellen (Daypack & Rolltop), onderstreept VANBER’s streven naar innovatie in de mode-industrie.

Berry Kuckelkorn, oprichter van VANBER, zegt dat hij trots is om een innovatief en milieuvriendelijk alternatief te bieden voor traditioneel, dierlijk leer. Hun rugzakken zijn niet alleen enorm duurzaam, maar ook stijlvol en geschikt voor de meest veeleisende tassengebruiker. Hun doel is om de modewereld te veranderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!