VAUDE fietstas van gerecyclede materialen 

Publicatie: 12 aug 2021 | Update: 19 jun 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Met de ReCycle Pro Single fietstas luidt VAUDE een nieuw tijdperk in: de fietstas bestaat volledig uit gerecyclede basismaterialen. Dat de kunststof achterplaat volledig uit Duits verpakkingsafval bestaat, is een marktinnovatie.

Het thema klimaatbescherming is in het dagelijks leven niet meer weg te denken, of het nu gaat om het puur vermijden van afval, om recycling of om productielocaties en innovatieve productiemethoden.

VAUDE verlegt derhalve de grenzen binnen de fietstassenbranche en wijst met de nieuwe ReCycle Pro Single nieuwe wegen voor een duurzame en innovatieve product-toekomst. Zo veel recycling in een fietstas was er nog nooit. De stof van hun fietstassen is nu volledig gemaakt van gerecyclede materialen. De grote innovatie is bovendien dat zij nu ook een achterplaat van gerecyclede materialen kunnen maken, bevestigt Clément Affholder, Project Manager Innovations VAUDE.

Vernieuwende fietstas gemaakt van gerecycled afval

Om state of the art knowhow en uitgebreide expertise op het gebied van circulaire economie aan boord te halen, is VAUDE een samenwerking aangegaan met Interseroh, één van de toonaangevende milieudienstverleners voor het sluiten van productkringlopen, materiaalkringlopen en logistieke kringlopen, alsook met APK, een in 2008 opgericht innovatief bedrijf voor recyclingtechnologie.

Interseroh produceert daarbij gerecyclede kunststof van post-consumer afval uit de gele bak resp. gele zak in Duitsland, waarvan de achterplaat van de tas is gemaakt. APK maakt zeer zuivere recyclingproducten van het afval van de productie van meerlaagse PA/PE-folies voor verpakkingen, voor de bevestigingshaken van de ReCycle Pro Single.

De ambitieuze klimaatdoelen van VAUDE

Met de fietstassen zet VAUDE een grote stap in de richting van het gestelde klimaatdoel. Ze streven naar wereldwijde klimaatneutraliteit en willen in 2024 hun producten voornamelijk van biobased of gerecyclede materialen maken, zegt Antje von Dewitz, CEO van VAUDE. De oriëntatie is gebaseerd op het principe van de circulaire economie: door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en de recycling van materialen worden fossiele hulpbronnen gespaard en wordt de CO2-uitstoot bij de materiaalproductie beduidend verminderd.

Met al haar duurzaamheid heeft de fietstas alles waar fietsers van houden

Met de ReCycle Pro Single heeft VAUDE een waterdichte, robuuste en milieuvriendelijke fietstas voor dagelijks gebruik gemaakt, waarop 5 jaar volledige garantie zit. Een overzichtelijk hoofdvak met een klapdeksel, evenals twee vakken met ritssluiting en een afneembare schouderriem zijn ook voorhanden. De tas heeft een volume van 18,5 liter – dat is bijvoorbeeld genoeg om kleine aankopen en kantoorbenodigdheden op te bergen.

Dankzij de Eco Finish-technologie van VAUDE is de ReCycle Pro Single PFC- en PVC-vrij en wordt deze bovendien klimaatneutraal in Duitsland geproduceerd.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!