Veolia zet organischafval om in energie

Publicatie: 17 sep 2023 | Update: 17 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Wereldwijd raken de natuurlijke hulpbronnen uitgeput. Veolia gebruikt afval om nieuwe hulpbronnen te produceren en zo bij te dragen aan een circulaire economie.

Wereldwijd raken onze natuurlijke hulpbronnen uitgeput. Bij Veolia gebruiken ze afval om nieuwe hulpbronnen te produceren en zo bij te dragen aan een circulaire economie. Ze zetten afval om in energie en grondstoffen.

Bij Recyfood wordt organisch afval omgezet in een brandstof voor biovergisting. Met deze brandstof wordt zo miljoenen kubieke meters biogas gewonnen dat geschikt is voor het Nederlandse gasnetwerk. Hierdoor hoeven ze minder gas op te pompen uit de bodem en hoeven ze dit ook niet te importeren. Een uiterst efficiënte manier van gaswinning.

Bij de productie van voeding voor mens en dier ontstaan bijproducten, die hergebruikt kunnen worden in andere processen. Hierbij valt te denken aan organisch restafval dat ontstaat bij het opstarten productie van voeding, tarwevliezen die overblijven na het malen van meel of elk ander restproduct dat bij de verwerking van voedsel overblijft. Maar na de productie kan ook organisch afval ontstaan. Denk hierbij aan producten die afgekeurd zijn voor menselijke of dierlijke consumptie, over de houdbaarheidsdatum heen zijn en zelfs producten die door de douane in beslag genomen zijn en vernietigd moeten worden. Al het afval dat een organische oorsprong heeft, is hun input voor, uiteindelijk, biogas.

Ze verwerken zowel onverpakte als verpakte producten. Het spreekt voor zich dat ze bij verpakte producten ook kijken naar de recyclebaarheid van de verpakking zelf. Papier, plastic, glas en blik; afval bestaat niet! Ook de verpakking kan hergebruikt worden in de circulaire economie.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!