VerdraaidGoed webshop met circulaire producten van bedrijven

Publicatie: 5 okt 2021 | Update: 26 jun 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Veel organisaties willen stappen zetten op het gebied van duurzaamheid en vragen zich af hoe ze circulariteit zichtbaar en vooral tastbaar kunnen maken op de werkvloer. Zij kunnen terecht bij de nieuwe webshop ‘Dit is niks nieuws’ van PreZero en VerdraaidGoed. Een webshop vol producten die gemaakt zijn van afval en restmateriaal van bedrijven.

Dat je van oude materialen nog veel mooie producten kan maken, blijkt uit het veelzijdige aanbod op de webshop. Zoals de naam al doet vermoeden, worden in de online winkel van ‘Dit is niks nieuws’ alleen producten aangeboden die zijn gemaakt van restmateriaal of gerecycled materiaal. Organisaties die op zoek zijn naar relatiegeschenken of giveaways kunnen er terecht voor een uitgebreide verzameling producten die bijdragen aan een circulaire samenleving. Mooie voorbeelden zijn het ‘Dienstblaadje’: een dienblad gemaakt van gebruikte informatieborden van de Nederlandse Spoorwegen en The Lucky Cup: een koffiekopje gemaakt van koffiedik. Je kunt er producten vinden die zijn gemaakt van gerecycled glas, hout, koffie, textiel, plastic en papier.

Duurzaamheid zichtbaar maken

Steeds meer klanten van PreZero willen duurzame stappen zetten en zijn op zoek naar manieren om bewustwording onder medewerkers en hun eindklanten te creëren. Volgens PreZero zijn er concrete voorbeelden in de vorm van circulaire producten die daar goed bij kunnen helpen. Met de producten uit de ‘Dit is niks nieuws’ shop maken ze circulariteit tastbaar én zichtbaar. Zo willen ze zo veel mogelijk organisaties inspireren om stappen te zetten op weg naar een duurzame toekomst.

Naast de webshop geven PreZero en VerdraaidGoed ook advies over de mogelijkheden om restmaterialen, die niet of niet volledig gerecycled kunnen worden, een tweede leven te geven in de vorm van nieuwe producten. Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim aanbod van producten die al eerder zijn ontwikkeld, maar dan gemaakt van hun eigen afval – de Quick Loop. Zoals tassen gemaakt van oude spandoeken, laptophoezen vervaardigd uit afgedankte bedrijfskleding of notitieboekjes van bouwtekeningen of ander drukwerk. Maar zij kunnen óók kiezen voor een volledig op maat gemaakt product, dat is afgestemd op de specifieke reststroom van de organisatie en haar duurzame ambities: de Custom Loop. Zo helpen PreZero en VerdraaidGoed organisaties met een persoonlijk advies- en ontwerptraject en zorgen zij er samen voor dat de keten van grondstofverbruik gesloten wordt.

Volgens de directeur van VerdraaidGoed zien ze dat de vraag naar circulaire oplossingen de laatste jaren enorm groeit. Door hun ervaring en expertise te combineren met het bereik van PreZero kunnen ze nu op nog grotere schaal toepassingen voor reststromen aanreiken en (door)ontwikkelen. Zo zorgen ze er samen voor dat ze minder materialen verspillen en ook echt kringlopen sluiten.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!