‘Verspil mij niet’-tassen van Lidl tegen voedselverspilling

Publicatie: 30 jul 2023 | Update: 30 jul 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

4 kilo groente en fruit voor 3 euro: waar vind je dat nog? Bij Lidl. Als je geluk hebt dan, want de nieuwe ‘verspil mij niet’-tassen van de supermarktketen gaan als warme broodjes over de toonbank.

Too Good To Go

Daarmee is de strijd in de bekende app Too Good To Go gestreden. Tot voor kort zat menig koopjesjager stipt om 19.15 uur klaar om een felbegeerde groente- en fruitbox van Lidl te scoren, met vaak teleurstellend resultaat. De boxen raakten zo snel uitverkocht dat veel klanten niet eens de kans kregen om er eentje te bemachtigen. Daar komt nu verandering in, want de nieuwe ‘verspil mij niet’-tassen van Lidl zijn niet vooraf te bestellen en wanneer ze in de winkel liggen, dat is elke dag weer een verrassing.

Verspil mij niet

Net zoals de inhoud natuurlijk. De tassen worden elke dag tijdens controlerondes van de groente- en fruitafdeling gevuld met producten die net niet goed genoeg meer zijn om verkocht te worden, maar nog altijd veel te goed om weg te gooien. Appels met wat rimpels bijvoorbeeld, een gebutste tomaat of wat verkleurde champignons. Voor slechts 3 euro koop je een tasje met zo’n 4 kilo van dit soort producten.

Je vindt de tasjes in een speciaal rek bij de broodafdeling. Daar ligt ook brood van gisteren voor slechts 25 of 50 cent. In diverse koelingen vind je bakken met bijvoorbeeld vlees, vis en vegetarische producten voor dezelfde prijs. Allemaal producten die anders weggegooid zouden moeten worden, maar op deze manier alsnog in de keuken terechtkomen. Een win-winsituatie dus: minder voedselverspilling voor de supermarkt en meer voordeel voor de klant.

Hoe ga jij voedselverspilling tegen?

Maar hoe scoor je nu zulke ‘verspil mij niet’-producten? Dat is een kwestie van geluk hebben. Wanneer de bakken en rekken gevuld worden, is namelijk niet te zeggen. Balen voor de fervente koopjesjager, maar wel zo eerlijk. Een kwestie van altijd even een blik in de juiste richting werpen dus. Met een beetje mazzel zet je dan even later een extra voordelige verrassingsmaaltijd op tafel.

Omdat gemak de mens dient kun je al die ‘verspil mij niet’-producten overigens gewoon aan de zelfscankassa afrekenen. De losse producten bevatten een sticker die je kunt scannen en zet je een ‘verspil mij niet’-tas op de weegschaal, dan wordt deze vanzelf herkend. Komt het gewicht dat de weegschaal aangeeft overeen met het gewicht dat op de tas geschreven staat, dan kun je de tas na controle door een medewerker afrekenen en meenemen. Eet smakelijk!

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!