Vetzuren uit voedselafval geproduceerd door Renewi Organics

Publicatie: 31 jan 2023 | Update: 4 aug 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

In compacte systemen met korte verblijftijden kan voedselafval efficiënt worden omgezet in vluchtige vetzuren. Dat blijkt uit een wetenschappelijk artikel van Renewi Organics en IHE Delft Institute for Water Education. Afstudeerstagiaire Alice Law deed onderzoek naar de productie van vetzuren uit over-de-datum producten van supermarkten.

Renewi Organics richt zich op de verwerking van organische reststromen waaronder over-de-datum producten; producten die niet verkocht zijn voor de uiterste verkoopdatum. De vetzuren die uit voedselafval geproduceerd worden, kunnen vervolgens in verschillende processen opgewerkt worden tot hoogwaardige producten zoals biopolymeren. Biopolymeren worden bijvoorbeeld gebruikt voor coatings voor meststoffen met gecontroleerde afgifte en landbouwfolie.

Volgens Renewi Organics zijn ze erin geslaagd om vetzuren te produceren met hoge conversiesnelheden en goede rendementen uit hun bestaande organische reststromen. Daarmee zijn ze een stap dichter bij de ontwikkeling van een bioraffinageproces voor het opwerken van laagwaardig organisch afval tot hoogwaardige biologisch afbreekbare biopolymeren. Hiermee kunnen ze in de toekomst duurzame en kosteneffectieve afvalverwerkingsoplossingen mogelijk maken.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!