Vinylrecycling.com de oplossing voor PVC

Publicatie: 16 apr 2023 | Update: 16 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De meeste van hun zakenpartners kennen hun als BessTrade. Ze hebben die naam veranderd omdat het de lading niet meer dekte! Ze doen veel meer dan handelen, eigenlijk is dat bijzaak geworden. Bij vinylrecycling.com werken ze aan de toekomst. Niet alleen die van hun, maar ook die van onze kinderen.

Recycling PVC

Zij vinden het onnodig om mooie materialen te blijven verbranden. PVC is zeer divers, multifunctioneel en zeer goed te recyclen. Ze leren continu bij over de polymeerwetenschap, de wereld van additieven, nieuwe recyclingtechnieken en natuurlijk de Europese wet- en regelgeving.

Zij hebben de oplossing, en zo niet, dan vinden zij de oplossing voor uw schrootprobleem! PVC is er in vele soorten en maten en ze hebben een recyclinglijn voor de meeste soorten PVC-afval. Stijf en zacht postproductieschroot verwerken zij tot fijn maalmateriaal, korrels of poeders. Wat het beste is voor de klant om dit materiaal rechtstreeks terug te brengen in de toeleveringsketen.

Ze hebben een zeeffaciliteit waar ze vloervegen zeven, reinigen en mengen tot een nieuwe verbinding en Ze verwerken gerecupereerde plastisolen die vrijkomen tijdens het reinigen of het inzetten van een nieuwe run tijdens extrusie. Ze kunnen de aanwezigheid van terpentine wegzuigen en vervolgens de teruggewonnen plastisol mengen met weekmaker of PVC-poeder, waardoor het de juiste viscositeit krijgt voor onmiddellijke productie.

Hun missie

Ten eerste willen ze de meest innovatieve PVC-recycler van Europa zijn! Uit noodzaak ontstaan, omdat dagelijks grote hoeveelheden PVC op stortplaatsen belanden. Of nog erger, in de verbrandingsoven.

Het tweede deel, inherent aan innovatie, is het delen van kennis om bewustwording te creëren. Ze delen hun kennis met iedereen die het horen wil. Ze willen dat zoveel mogelijk mensen weten over PVC en de veelzijdigheid ervan.

Producenten en gebruikers worden voortdurend geconfronteerd met de vooroordelen rond het gebruik van PVC. Verhalen over de schadelijke weekmakers en het zeer giftige chloorgas dat vrijkomt bij verbranding. Het is niet verwonderlijk dat de meeste mensen geloven en herhalen wat al zo lang in de media wordt gedicteerd, waarbij ze vergeten de feiten te controleren. Ze begrijpen dat het een beetje saai is om in de polymeerwetenschap te duiken en alle REACH- en PubMed-documenten te lezen.

De waarheid over weekmakers is dat sommige inderdaad gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid, maar niet allemaal! Er zijn honderden verschillende soorten, met verschillende chemische eigenschappen. Slechts een handvol daarvan is beoordeeld, onderzocht en valt nu onder speciale regelgeving door REACH. Dat betekent dat ze onder streng toezicht staan ​​en niet mogen worden gebruikt door Europese fabrikanten, omdat REACH alleen van toepassing is op Europese landen. Wat chloorgassen betreft, deze komen pas vrij bij verbranding, wanneer de ketting breekt. Daarom is het zo belangrijk om PVC niet te verbranden, maar continu te recyclen en te hergebruiken!

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!