Wereldwijd beleid voor terugname en recycling door LG

Publicatie: 3 jan 2023 | Update: 23 aug 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

LG Electronics biedt een op maat gemaakte terugname- en recyclingservice voor e-waste die voldoet aan de lokale behoeften en vereisten in de landen waar e-waste-regelgeving van kracht is, en biedt in sommige regio’s ook vrijwillig een terugname- en recyclingservice voor producten.

LG Electronics evalueert de recycleerbaarheid van producten selectief in de ontwerpfase, met als doel de recycleerbaarheid waar mogelijk te verbeteren. Met deze activiteiten wil LG bijdragen aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en de bescherming van het milieu.

Ondersteun individuele producentenverantwoordelijkheid

Hoewel collectieve recyclingprogramma’s die zijn ontwikkeld om de regels voor terugname te respecteren, aanzienlijke milieuvoordelen hebben opgeleverd tegen een redelijke prijs, bieden ze geen directe stimulansen voor ecologisch ontwerp voor individuele fabrikanten. Terugnamesystemen gebaseerd op de verantwoordelijkheden van de individuele producenten kunnen dergelijke stimulansen bieden. LG Electronics ondersteunt de introductie van Individual Producer Responsibility (IPR) voor toekomstige afvalstromen en hoopt dat er in de nabije toekomst technisch en economisch haalbare identificatieoplossingen beschikbaar komen.

Wereldwijde terugnamerichtlijnen

Klanten kunnen bijdragen aan het behoud van hulpbronnen en mogelijke milieuproblemen voorkomen door WEEE (Waste Electronics and Electrical Equipment) op de juiste manier te verwijderen. Alle elektrische en elektronische producten moeten gescheiden van de gemeentelijke afvalstroom worden afgevoerd via aangewezen inzamelpunten die zijn aangewezen door de overheid, de lokale autoriteiten of de juiste recyclers. Voor meer gedetailleerde informatie over het afvoeren van uw oude apparaat kunt u contact opnemen met uw stadskantoor, de afvalophaaldienst of de winkel waar u het product hebt gekocht. En ook biedt LG Electronics alle gebruikers op onze website links naar bronnen met informatie over terugname in verschillende landen en regio’s.

Groene Productstrategie

LG Electronics heeft een strategie bepaald om producten te ontwikkelen die de impact op het milieu gedurende de levenscyclus van de producten verminderen.

Het is ingedeeld in drie categorieën: mens, energie en middelen.

Mens

Om de milieu-impact op de mens te verminderen, heeft LG Electronics gewerkt aan het verbeteren van de woonomgeving voor zijn consumenten door gevaarlijke stoffen te vervangen, geluiden van huishoudelijke apparaten te verminderen en anti-allergie en anti-bacteriële functies toe te voegen.

Energie

De energiestrategie van LG Electronics richt zich op twee hoofdgebieden: verbetering van de energie-efficiëntie en vermindering van de uitstoot van broeikasgassen tijdens gebruik en productie.

Middelen

LG Electronics probeert de hulpbronnenefficiëntie te verbeteren door het gebruik van hulpbronnen te verminderen en de recycleerbaarheid van producten te verbeteren.
Vanaf de ontwikkelingsfase werkt LG Electronics aan het verbeteren van de materiaalkwaliteit en de productstructuur, en streeft het ernaar de productprestaties te verbeteren en tegelijkertijd de afmetingen en het gewicht te verminderen op basis van samenwerking met recyclers. Om de recycleerbaarheid te verbeteren, heeft LGE een intern proces om producten te vervaardigen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!