Zitten op gerecyclede PET-flessen | SUNS

Publicatie: 13 apr 2020 | Update: 11 mei 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Op dit moment drijven er miljoenen tonnen plastic in de oceanen rond. En de plasticsoep groeit nog steeds. De gevolgen zijn groot, zo heeft het zeeleven hieronder direct te lijden. De noodzaak van het recyclen van plastic is groter dan ooit. Een prachtig bedrijf dat zich geroepen voelde om hier iets aan te doen is SUNS. Dit merk in exclusieve tuinmeubelen brengt de PET Family op de markt, een productlijn op basis van gerecyclede PET-flessen.

Outdoor living met gerecycled plastic

Waarschijnlijk heb je er nooit aan gedacht dat je je tuin of terras in zou richten met producten gemaakt van gerecyclede plastic flessen? Toch is dat precies wat SUNS je biedt met de innovatieve en duurzame productlijn SUNS PET Family. Binnen deze stijlvolle productlijn biedt SUNS: poefen, kussens en vloerkleden.

Ideaal voor buiten

Het grote voordeel van het materiaal is dat het uitstekend geschikt is voor buiten. PET Family–producten zijn kleurvast, sterk en bestand tegen álle weersomstandigheden: hitte, kou en regen. Het maakt woonaccessoires (zoals kussens, poefen en vloerkleden) die eerst alleen beschikbaar waren voor gebruik binnenshuis, uitstekend toepasbaar voor buiten. Zo kun je je terras op een unieke manier inrichten.

Duurzaam doen

Natuurlijk zijn plastic flessen niet direct geschikt om op te zitten. Daarom verwerkt SUNS de oude PET-flessen met een innovatief verwerkingsproces eerst tot vezels. Van die vezels worden de nieuwe stoffen geweven. De bewerkingsmethode levert ‘stoffen’ op die heel sterk zijn en aangenaam zacht aanvoelen. Het maakt de PET Family producten uiterst comfortabel.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!