E-PowerTower batterijtoren

Publicatie: 7 mei 2018 | Update: 5 okt 2023
Status: Zijn gestart

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De E-PowerTower is een stapelbare energieopslag. Wat bij EcarACCU gesloopt is, zetten monteurs van Expice weer in elkaar, maar dan anders.

Bij Expice zitten technici te schroeven en sleutelen. Medewerkers in witte jassen lopen rond in dit ‘lab’. Weggegooide lithiumbatterijen krijgen zo een nieuw leven. Ze zijn misschien te zwak om nog een auto aan te drijven, maar een thuisbatterij of elektrische boot kunnen ze prima van energie voorzien. Zo is de E-PowerTower bedacht.

e-Power Tower

Bij Expice staat een stapel witte batterijblokken, zogenoemde ‘e-Power Towers’, gemaakt van oude accu’s. “Als autobatterij gaan ze hier met pensioen”, zegt directeur Peter Habbé in de loods. “Maar als batterij kun je er voor één dag zonnestroom in opslaan”, zegt hij. Al die Amsterdamse bootjes, daar verwacht hij veel nieuwe klanten van. De hoofdstad eist dat alle bootjes schoon en fluisterstil worden. Door er batterijdelen uit een auto in te zetten, kunnen ze een dag elektrisch rondvaren. Habbé: “Dat gaat groot worden. Als er genoeg laadpalen komen tenminste.”

De Johan Cruijff Arena is een van de bewijsstukken dat energieopslag in afgedankte auto-accu’s werkt. Bij het voetbalstadion is een batterij gebouwd om zonne-energie van de panelen op het dak te bewaren. Elektrische auto’s kunnen die opgeslagen stroom ‘tanken’. Ook op het eilandje Pampus bij Amsterdam kregen lithiumaccu’s een tweede leven als lokale energiebuffer, net als op een Arnhems bedrijfsterrein. Dit stemt stroomnetbeheerders vrolijk. Zij hoeven minder dikke, dure kabels in de grond aan te leggen, als grote batterijen elektriciteit klaar hebben voor huizen en bedrijven.

Zonne-energie

Met de E-PowerTower sla je niet gebruikte zonne-energie op en gebruik je deze op het moment dat je deze nodig hebt. Duurzaam en op maat voor elke situatie. Power, altijd en overal met de E-PowerTower.

Elke module is goed voor 2 kWh en is stapelbaar per 2 kWh uit te breiden. Het is mogelijk om 2 kWh tot wel 100 kWh energie op te slaan. De E-PowerTower is te gebruiken als thuisbatterij om zelf opgewekte energie in op te slaan, als back-up systeem voor wanneer de stroom uitvalt, als een groen aggregaat om ervoor te zorgen dat je energie hebt waar je maar wilt, of als een offgrid systeem bijvoorbeeld voor in de camper of caravan. De E-PowerTower is te koppelen met elke omvormer waardoor de E-PowerTower kan functioneren in elke situatie. Onze E-PowerTower is extra goed voor het milieu. De E-PowerTower maakt maximaal gebruik van zonne-energie mogelijk en geeft accu’s uit elektrische auto’s een tweede leven. Wanneer een accu niet meer geschikt is voor een elektrische auto kan de accu in onze producten nog jaren mee en halen wij er uit wat erin zit. Geen energie gaat meer verloren dankzij onze accu’s. Dat is de kracht van de E-PowerTower.
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!