SUSTONABLE heeft een nieuw materiaal ontwikkeld van gerecycled PET om toe te passen als keukenblad. Het is dun en van zeer lichtgewicht composiet gemaakt.

De samenstelling van het product bestaat uit kwarts mineralen met als bindmiddel gerecycled PET, afkomstig van plastic flessen uit onder meer huishoudelijk afval. Zowel de technologie als productsamenstelling zijn uniek en gepatenteerd. Toepassingen zijn onder meer keukenbladen, badkamer wandpanelen en mogelijk op termijn wandpanelen buiten.

Waar straks te verkrijgen?

De grootste keukenbladfabrikant van Nederland, Dekker Zevenhuizen, is de belangrijkste launching customer en een van de huidige investeerders. Daarnaast zijn SUEZ, BOM en High Tech XL aandeelhouders.

Voortgang

In 2017 heeft SUSTONABLE een haalbaarheidssubsidie (MIT) ontvangen van de Provincie Noord-Holland voor het onderzoeken van de marktpotentie voor wandpanelen in badkamers van dit materiaal. Eind 2018 zijn ze geselecteerd voor het pilot programma Kunststof Verpakkingsmaterialen als Grondstof. Tevens hebben ze in 2020 een Horizon2020 SME feasibility study subsidie toegewezen gekregen van de EU. SUSTONABLE zal haar activiteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en marketing en verkoop in Spanje en Nederland uitbreiden en zich richten op het verbeteren van het product en het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor gebruik buitenshuis. Daarnaast zal SUSTONABLE de activiteiten in Turkije uitbreiden en zal het ook op zoek gaan naar mogelijkheden om wereldwijd uit te breiden.

 

Ingezonden door

Gerelateerd