Clear Polymers plastic regranulaat

Publicatie: 25 jun 2019 | Update: 28 apr 2023
Status: Zijn gestart

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Clear Polymers sorteert plasticfolie en verwerkt plasticfolie tot regranulaat.

China worstelt met een groeiende bevolking en met groeiende milieuproblemen. Daarom heeft China inmiddels de adaptatie naar een groene economie omarmt. Door deze ontwikkeling heeft China in 2018 een importverbod voor onbewerkt LDPE plastic ingevoerd. Doordat China ons plastic afval niet meer wil hebben, verdwijnt er veel meer afval in de verbrandingsoven. In Europa is er te weinig capaciteit om al dit plastic opeens te gaan recyclen. Het gaat in Nederland vooral om plastic bedrijfsafval. Plastic afval van consumenten moet namelijk verplicht binnen Europa verwerkt worden. Geschat wordt dat ongeveer eenderde van het afval dat voorheen naar China ging, nu naar andere Aziatische landen gaat. Deze andere Aziatische landen geven echter ook aan dat hun markt dicht zal gaan wat betekent dat we in Europa en in Nederland zelf voor de verwerking moeten zorgen. Het is nu aan de markt om zich aan te passen aan deze nieuwe situatie en te investeren in recyclingmachines om granulaat te produceren.

Clear Polymers helpt mee om dit te veranderen. Ze investeren in verwerkingscapaciteit op allerlei gebieden van de plastic recycling. Clear Polymers sorteert plasticfolie en verwerkt plasticfolie tot regranulaat. Het regranulaat wordt gebruikt om nieuwe plastic producten van te produceren. Als jong bedrijf staan ze open voor samenwerking en zoeken ze partners in de keten.

Clear Polymers gaat heeft zich verder toegespits op folie van aspergeboeren. Aspergeboeren komen nauwelijks van hun oude landbouwfolie af door de hoeveelheid aanhangend zand. Recyclers kunnen dit zand niet handelen in hun waslijn. En doordat de folie om stangen gewikkeld zit, is het niet te shredderen. Dit probleem is Europabreed.

Gerard Weernink, directeur Clear Polymers. Clear Polymers ontwikkelde een lokale verwerkingsmethode. De folie wordt voorgereinigd bij de boer en hij krijgt de stang meteen teruggeleverd. Dit scheelt transport en doordat het zand bij de boer blijft hoeft het niet afgevoerd te worden als afval.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!