Eco-Flowerbag levert een verpakking van gerecycled kunststof voor boeketten van bloemen. Met de verpakking kunnen bloemen ongeschonden worden vervoerd. Ontwikkeld door Fresco Flowers en Kras Recycling.

Fresco Flowers is een bloemenverwerkingsbedrijf gevestigd op bloemenveiling Royal Flora Holland. Kras Recycling B.V. is dienstverlener voor bedrijven bij het inzamelen, sorteren, bewerken en verkopen van hun afvalstromen. Samen hebben zij een verpakking ontwikkeld voor bloemen van gerecycled kunststof. De Eco-Flowerbag is gemaakt van gebruikte polypropeen (PP) folie, afkomstig van Royal Flora Holland en is ingezameld en bewerkt door Kras Recycling. Met het gebruik van gerecycled materiaal worden grondstoffen uitgespaard.

De Eco-Flowerbag heeft met dit ontwerp de Greenovation Award 2017 in de categorie ‘best article’ gewonnen en de NRK Award Duurzame producten 2018 in de categorie ‘consumentenproduct’. De Greenovation Award is een initiatief van Royal Flora Holland om duurzaamheid in de keten te stimuleren.

 

Ingezonden door

Gerelateerd