Freshstation

Capelle aan den IJssel, vaak ook kortweg Capelle genoemd, is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, gelegen aan de Hollandse IJssel. De gemeente telt 67.315 inwoners en heeft een oppervlakte van 15,40 km²

De gemeente maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband stadsregio Rotterdam en de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Capelle krijgt, zoals veel gemeenten, te maken met een sterke vergrijzing. Het aantal 80-plussers verdubbelt naar 6500 en het aantal 65-plussers neemt toe met 37%.

De gemeente Capelle aan den IJssel wil, net als veel andere gemeenten, in 2020 75% van het huishoudelijk afval hebben gescheiden. Dat betekent dat per huishouden hooguit nog 100 kilo restafval per jaar overblijft. Nu is dat nog bijna 300 kilo per huishouden. Er moet dus nog veel gebeuren.

Het afvalbedrijf Irado haalt het huishoudelijk afval op in de gemeente Capelle aan den IJssel.

De kosten voor de afvalinzameling en afvalverwerking in de gemeente Capelle aan den IJssel worden gedekt uit de afvalstoffenheffing. Bij toepassing van het solidariteitsprincipe wordt het totaal van de inzamel- en verwerkingskosten gedeeld door het aantal huishoudens in een gemeente en betaalt elk huishouden hetzelfde bedrag.

Diftar is voortgekomen uit vraagtekens die in de politiek werden gezet bij dit solidariteitsbeginsel. De heffing volgens het diftarsysteem wordt voor een deel berekend volgens het het principe ‘de vervuiler betaalt’. Bij diftar wordt, net als bijvoorbeeld bij elektriciteit en drinkwater, afgerekend op basis van een vastrecht en het werkelijke gebruik van een huishouden

Bekijk hier onder projecten die de gemeente Capelle graag onderschrijft.

Gerelateerd

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!