Circ’s BioDigester vergist organisch afval in energie en hoogwaardige plantvoeding. Zie het als een persoonlijke en betaalbare energiecentrale die je afval omzet in duurzame energie en hoogwaardige plantvoeding.

Zo vervangen ze aardgas voor een duurzaam en gratis alternatief en sluiten ze lokaal biomassakringlopen. Een oplossing waar jij, jouw bedrijf, het milieu en ook de maatschappij van profiteert. Hoe meer mensen straks een Circ BioDigester hebben, hoe groter onze gezamenlijke impact. Ook financieel. Want de CO2 die we samen besparen zetten we om in waarde via de CO2 beurs in Brussel. Hoe meer CO2 jij bespaart, hoe meer credits jij ontvangt”, aldus Circ.

Zes voordelen

  • Wek je eigen energie op
  • Minder afval, dus lagere kosten
  • Draag bij aan een volledige circulaire maatschappij
  • Zet je CO2-reductie om in credits
  • Produceer je eigen hoogwaardige plantenvoeding
  • De BioDigester leert van zichzelf en van andere installaties: zo wordt hij steeds efficiënter
  • Energie uit je eigen afval

Oké, het principe van onze BioDigester – afval omzetten in energie – is hetzelfde als bij conventionele vergisters. Maar verder zijn er vooral verschillen: de Circ BioDigester is voordeliger, compacter en efficiënter. Het gas dat je opwekt, kun je bovendien direct gebruiken: om op te koken, je bedrijf of woning mee te verwarmen, of om groene stroom mee op te wekken. Omdat de BioDigester zo compact is, kan hij overal worden geplaatst. Zo past de versie voor grootverbruikers (de BioDigester 50) op 3,6 vierkante meter, de thuisversie heeft straks het formaat van je kliko. Een bananenschil levert al voldoende biogas om een halfuur op te koken. Zo kun je op termijn met BioDigester 80 procent van de energie die je verbruikt, zelf duurzaam opwekken. Met je eigen afval.

Start bij Papendal

Papendal zet voortaan organisch afval van het sportcentrum om in biogas om mee te koken. Het bioafval (GFT en swill) hoeft daardoor niet meer afgevoerd te worden, maar wordt gebruikt om mee te koken en het water voor het hotelcomplex te verwarmen. Hotel en sportcentrum Papendal heeft een Circ BioDigester 50 in gebruik genomen. Deze installatie zet het organisch afval van het sportcentrum (gft en swill) om in groene energie en plantvoeding.

Gerelateerd

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.