Compostier´s wormenhotel

Publicatie: 8 apr 2014 | Update: 5 dec 2022
Status: Zijn gestart

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Oplossingen voor composteren in de stad. Compostier Rowin Snijder ontwierp het eerste wormenhotel voor composteren van gft-afval met wormen op straat.

Compostier ontwerpt en bouwt wormenhotels voor buurtcompost projecten en voor kleine horeca ondernemers die hun eigen gft-afval op duurzame wijze willen verwerken. De compostwormen in de meubels maken een rijke compost van het gft-afval. Rowin Snijder is mede-bedenker en initiatiefnemer van verschillende buurtcompostprojecten in Amsterdam en omgeving.

Wormenhotels

De wormenhotels zijn zo ontworpen dat ze bijdragen aan een groener straatbeeld en makkelijk in gebruik zijn. De meubels zijn goed geïsoleerd, zodat ook bij warmte en vrieskou het composteren zonder problemen doorgaat. De tuin bovenop geeft ruimte aan planten en de diverse modellen kunnen ook uitgevoerd worden met een verticale tuin waarin zelfs Oesterzwammen het goed naar hun zin hebben. Compostier heeft als doel voedselproductie en biodiversiteit in de stad te bevorderen. Door stadsbewoners te stimuleren om te gaan composteren in de stad worden waardevolle stoffen behouden. Gebruik van de wormencompost draagt bij aan een gezonde bodem en bodemleven. Tegelijkertijd bieden de wormenhotels ruimte aan bijenplanten en eetbaar groen.

De wormenhotels van Compostier hebben de afgelopen jaren laten zien dat composteren op straat in de stad mogelijk is. Zij leveren op die manier een bijdrage aan het verduurzamen van steden. Steeds meer stadsbewoners en bedrijven verspreid over Amsterdam gebruiken de wormenhotels om hun eigen gft-afval tot rijke wormencompost te verwerken. Zo helpen ze de stad te vergroenen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!