Ecocreation composteermachine zet organisch afval om naar compost

Publicatie: 23 jun 2018 | Update: 19 apr 2023
Status: Zijn gestart

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De Ecocreation composteermachine zet binnen 24 uur organisch afval om naar compost. Van elke 100 kilo afval blijft 15 kilo compost over: een volumebesparing van 85%.

Bacteriemixen

De wil om van afval weer grondstof te maken is niet genoeg. Het vraagt ook veel tijd en ruimte. Ecocreation ontwikkelt en produceert daarom composteermachines met bijbehorende bacterieculturen. Deze ontwikkelde bacteriemixen zijn specifiek voor de verwerking van o.a. organisch (voedsel) afval, producten van supermarkten die over datum zijn, bioplastics en incontinentiemateriaal. Voedselafval wat niet meer verder verwerkt kan worden, is samen te voegen met composteerbare verpakkingen. Dus een zogeheten optimale ‘end-of-live scenario’ voor biobased eet- en drankverpakkingen. Ook neemt de hygiëne sterk toe omdat de opslag van voedselafval in rolcontainers niet langer nodig is.

Direct op locatie

Het compost uit de machine is –direct op locatie van de klant- weer te gebruiken als bodemverbeteraar en grondstof voor het verbouwen van gewassen, zoals in een moestuin. Ook zorgt het naast een kostenbesparing, voor CO2 reductie door minder logistieke bewegingen. Ecocreation levert machines met een verschillende capaciteit, variërend vanaf 30 tot meer dan 1.000 ton per jaar.

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!