ECOR maakt bio-based panelen van 100% gerecyclede materialen en deze panelen zijn uiteraard ook weer 100% recyclebaar. ECOR-panelen worden gebruikt in bijvoorbeeld meubels, verpakkingen, consumentenproducten, displays en bouwmaterialen.
ECOR maakt circulaire panelen zonder schadelijke stoffen door gebruik te maken van water, druk, warmte en cellulose. De cellulose wordt gewonnen uit reststromen, zoals landbouwafval en urban waste. Denk bijvoorbeeld aan oude jeans, kantoorpapier en restmateriaal van de katoenplant. De plaatmaterialen van ECOR zijn Cradle to Cradle gecertificeerd.
In januari 2018 werd een nieuw Research & Development centrum in Nederland geopend waar gewerkt wordt aan nieuwe technieken en producten. In samenwerking met de community of makers worden zowel nieuwe technieken als conventionele houtbewerkingstechnieken toegepast. ‘ECOR staat voor Enabling co-Creating co-Operation and shared Responsibility. Het is ontzettend gaaf dat we nu samen met onze community of makers meubelpanelen aan het prototypen zijn. Dit is hoe briljante ideeën tot leven komen,’ aldus Eric Logtens Corporate Director Circular Economy, CEO Europe.
ECOR is een milieuvriendelijk en Cradle to Cradle gecertificeerd dat geschikt is voor het maken van verschillende producten en als bouwmateriaal. ECOR vertegenwoordigt de toekomst van duurzaamheid en het gebruik van afvalstromen als grondstof binnen circulair economische modellen. De afkorting staat voor: Enabling co-Creation, co-Operation, co-Resposibility.
Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf Noble Environmental Technologies ontwikkelde in een periode van bijna tien jaar een innovatieve technologie waarbij zonder toevoeging van chemicaliën of anderszins schadelijke stoffen, vanuit zeer diverse cellulose afvalstromen een volledig gerecycled en biobased plaatmateriaal wordt vervaardigd.