Freshstation voor GFT van appartementen

Publicatie: 2 jun 2021 | Update: 9 jun 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De Freshstation is ontwikkeld door Sidcon, het is een gekoelde container die 24 uur per dag toegankelijk is voor de bewoners van appartementen. De koeling voorkomt nare geurtjes en zorgt ervoor dat men het GFT snel en eenvoudig uit de woning kan brengen.

Gemeenten zijn steeds meer bezig om GFT, of eigenlijk etensresten, gescheiden in te zamelen in appartementen complexen. Voor de bewoners betekent dit vaak dat men het GFT in de woning moet opslaan of naar een container buiten moet wegbrengen ergens in de buurt.

De Freshstation is een apparaat dat in de hal, of hier dichtbij, geplaatst kan worden zonder dat dit tot overlast leidt. Onder meer de koeling zorgt hiervoor. De container is fraai vormgegeven en past daarmee goed in een schone en frisse omgeving. Doordat het de bewoner gemakkelijk wordt gemaakt is men veel eerder geneigd om het GFT te gaan scheiden waardoor het niet meer in het restafval terecht komt.

GFT kan, als het eenmaal in het restafval zit, alleen nog maar verbrand worden. Dus niet gerecycled worden. Als het wel gescheiden ingezameld is, kan het verwerkt worden tot compost en komt het weer terecht waar het vandaan komt, namelijk op het land. En daarop kan weer voeding geproduceerd worden en is de cirkel rond.

Kortom de service voor de bewoners wordt vergroot en het milieu wordt gespaard.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!