Natural Plastics is sterk in de groene duurzame groenvoorziening en heeft een uniek gepatenteerd systeem op de markt gebracht voor ondergrondse boomverankering, dit aangevuld met bijbehorende producten van biokunststof zoals: drainage, watergietranden, maaibescherming, wortelbegeleiding, bamboebescherming etc. Natural Plastics ontwerpt, fabriceert en vermarkt producten die geen schade opleveren aan de natuur. Deze producten vinden hun oorsprong in reststromen van de agri- en tuinbouw.

De producten van Natural Plastics worden gebruikt door diverse duurzame gemeenten, boomkwekerijen en groenbedrijven. Al de zelf geproduceerde grondstoffen van Cradonyl® voldoen aan de strenge Europese normen EN13432 voor compostering en biologische afbreekbaarheid. Natural Plastics heeft het volledige proces zelf in handen van de productie van het bio kunststof granulaat tot de eindproducten. Met Natural Plastics bomen planten is: natuurlijk duurzaam, esthetisch, CO2 reducerend, kosten reducerend en biologisch afbreekbaar. Denk daarbij aan de Social Return on Benefit, de carbonfootprint, de biodiversiteitsfootprint en het behoud van bossen met bomen. Dit vanwege het ontbreken van onnodige boompalen.

De groenwereld handelt lang niet altijd groen. Men gebruikt plastics van fossiele brandstof, haalt energie uit hout en composteert reststromen direct.Natural Plastics International ontwerpt, fabriceert en vermarkt producten die de natuur niet beschadigen. Producten met hun oorsprong in reststromen van de agri- en tuinbouw. Steeds meer overheden en groenvoorzieningen kiezen voor het keepersysteem. Een effectieve manier om simpel en goedkoop bomen te planten. Het Keeper Systeem voorkomt het kappen van gezonde bomen voor palen. Dit leidt tot een CO2-reductie tot honderden tonnen per jaar, is vele malen beter voor de biodiversiteit en draagt bij aan maar liefst 7 Sustainable Development Goals.

In opdracht van het Platformbiodiversiteit is door Wageningen Research, Plansup, JSScience en CREM onderzoek gedaan naar de biodiversiteitsonderzoek van ons boomverankeringsysteem t.o.v boompalen. Het resultaat spreekt voor zich: De biodiversiteitsafdruk van boompalen is 56x groter dan van het Keeper Systeem!

 

 

Ingezonden door

Gerelateerd