Oklin composters zet organisch afval om in compost

Publicatie: 22 okt 2019 | Update: 4 mei 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Een composteermachine is dé oplossing om grote hoeveelheden organisch afval binnen een organisatie te verminderen. Ten Composting levert de composteermachine van Okli

Deze machine zet organisch afval, bijvoorbeeld etensresten en tuinafval maar ook disposables, om in waardevolle compost. Dit gebeurt door een unieke combinatie van microben en warmte. Het proces loopt binnen 24 uur en gaat volledig automatisch. De status van het composteerproces is te volgen via een scherm op de machine en de compost die eruit komt is een bodemverbeteraar waardoor planten beter vocht op kunnen nemen. Zo dient uw compost weer als grondstof voor nieuwe producten.

Voor wie?

Composteermachines zijn er in diverse soorten en maten. Voor kleine of grote hoeveelheden organisch afval. Van een klein restaurant tot een groot vliegveld, iedereen kan composteren Zo is er altijd een die bij uw organisatie past.

De voordelen

De compost is handig in uw eigen tuin of die van uw medewerkers en relaties. Mocht u veel compost hebben dan kunt u een boer of tuindersvereniging er altijd blij mee maken. U kunt het eventueel ook op laten halen als groenafval. De afvalstroom is dan al met zo’n negentig procent afgenomen. Er wordt zo minder CO2 uitgestoten bij de afvalverwerking. De compost wordt dan gebruikt om bijvoorbeeld groene stroom op te wekken. Bovendien is het goed voor de portemonnee, minder afval betekent lagere kosten.

Handig ontwerp

Composteermachines zijn niet schadelijk voor de gezondheid. De machine verwarmt de compost waardoor eventuele schadelijke bacteriën worden gedood. Daarnaast is de machine zo ontworpen dat er geen vervelende geuren vrij komen. De lucht uit de machine stroomt weg via de luchtafvoer. Om de machine te kunnen installeren, heeft u krachtstroom en een luchtafvoersysteem nodig. De machines zijn handig in gebruik. U kunt het op elk gewenst moment vullen. Met één druk op de knop haalt u de machine weer leeg. Het kost nauwelijks extra tijd. Composteermachines zijn een eenvoudige en efficiënte manier om bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!