Geupcycled glas van Libbey en Rebottled

Publicatie: 20 apr 2021 | Update: 11 jun 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Libbey en Rebottled werken samen om wijnflessen een nieuwe bestemming te geven zoals bijvoorbeeld Whiskey glazen. Vanaf 2020 in een samenwerking van een jaar hebben ruim 81.000 gebruikte wijnflessen al een nieuwe bestemming gevonden door te zijn getransformeerd tot duurzame drinkglazen.

Een succesvolle reorganisatie heeft Libbey doen uitgroeien tot een gezond en sterker bedrijf. Libbey blijft voorzien in prachtig glaswerk van hoge kwaliteit en goede service. Hierbij staan het positief bijdragen aan lokale gemeenschappen en aan het milieu hoog in het vaandel.

Libbey Holland heeft zijn jonge scale-up partner geholpen met een nieuwe productuitbreiding voor Rebottled: een whisky tumbler assortiment.

Het is een geweldige ervaring om gebruikte producten, zoals wijnflessen, nieuw leven in te blazen; het werkt motiverend en geeft allen betrokken bij dit project energie, volgens Libbey. In het productieproces worden de schoongemaakte flessen doorgesneden door een krachtige laser. Om ze een vlekkeloze en gladde rand te geven, waardoor ze veilig zijn voor de klant om te gebruiken, worden de glazen met vuur gepolijst. Voorheen was het een wijnfles en na dit proces is het een trendy drinkglas geworden.

Ook Rebottled is geraakt door de pandemie en ondervond de gevolgen van het sluiten van de vele horeca ophaalpunten. Rebottled liet het hier echter niet bij zitten: Ze hebben gekozen van deze tijd gebruik te maken en ons te focussen op de B2B-markt en de overstap naar e-commerce, uit te breiden naar België en Duitsland en nieuwe producten uit te brengen. De producten van Rebottled kunnen online worden gevonden en bij verschillende Nederlandse winkels zoals De Bijenkorf en Gall & Gall.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!