EU project Build-in-Wood

Publicatie: 24 okt 2019 | Update: 4 mei 2023
Status: (Inter)nationaal

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Build-in-Wood is een EU project om broeikasgasemissies van de bouwsector te verminderen door gebruik van hout.

Om de wereldwijde en Europese uitdagingen aan te gaan om de broeikasgasemissies van de bouwsector te verminderen, zal Build-in-Wood een duurzame en innovatieve houtwaardeketen ontwikkelen voor de constructie van houten gebouwen met meerdere verdiepingen. De ambitie van het project is om geoptimaliseerde en kosteneffectieve houtconstructiemethoden tot een gangbare praktijk te maken in de Europese bouwsector.

Build-in-Wood zal deze uitdaging aangaan door innovatieve ontwikkeling van materialen, componenten, structurele systemen en gevelelementen voor houten gebouwen met meerdere verdiepingen die geschikt zijn voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ontwikkelingen worden getest, getest en volledig gedocumenteerd voor onmiddellijke marktintroductie. Actieve betrokkenheid van geselecteerde steden zal de verbindingen tussen stad en platteland versterken.

Het project heeft tot doel de basis te leggen voor grootschalige bouwprojecten na het project met behulp van ontwikkelde oplossingen.

Duur van het project: 09/2019-08/2023 Totale kosten: 10 miljoen euro. EU funding: 8.6 miljoen euro. 

Dit project heeft financiering ontvangen van de Horizon 2020 van de Europese Unie onderzoeks- en innovatieprogramma in het kader van subsidieovereenkomst nr. 862820.

Build-in-Wood verzamelt de expertise van 21 partners en bestrijkt de hele houtwaardeketen van fabriek tot definitieve constructie. Het consortium bestaat uit architecten, ingenieurs, fabrikanten, aannemers, ICT-ontwikkelaars, bouwontwikkelaars / eigenaren, brancheorganisaties, instituten voor gebruikersbetrokkenheid, bedrijfsontwikkelaars, universiteiten en RTO’s, die allemaal cruciaal zijn om de “Build-in-Wood” -doelstellingen en doeloplossingen te bereiken die van toepassing zijn in de bouwsector.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!