GP Groot haalt meer hout uit sloop

Publicatie: 10 sep 2019 | Update: 26 apr 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

GP Groot krijgt steeds vaker de opdracht om oude gebouwen en panden circulair te slopen. Daarbij moeten de vrijkomende grondstoffen weer hoogwaardig in andere projecten kunnen worden toegepast. Dus ook herbruikbaar hout. GP Groot bewerkt dit hout voor nieuwe toepassingen in de bouw.

Meer hout uit sloopprojecten

Martine de Wit, projectmanager houtbewerking van GP Groot zegt dat hout een zeer waardevolle materiaalstroom is. Het recyclen ervan gebeurt al geruime tijd. Nu er vanuit hun circulaire sloopopdrachten steeds meer hout vrijkomt en als gevolg van de klimaatdoelstellingen de vraag naar gerecycled hout toeneemt, heeft GP Groot haar houtopwerking verder geprofessionaliseerd. Er is een nieuwe hal gebouwd met daarin moderne apparatuur, zoals metaaldetectie en zaagmachines. Het hout wordt uitvoerig gecontroleerd, vrijgemaakt van glasresten, metaal en kit, en gezaagd zodat het weer bruikbaar is in nieuwe bouwprojecten. GP Groot zet hiervoor ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in.

Bert de Vilder, projectmanager circulair slopen bij GP Groot zegt een mooi voorbeeld waarmee ze op lokaal niveau de cirkel rond hebben gemaakt, is de Gaspariflat in Uithoorn. Dit gebouw werd onlangs circulair door GP Groot gesloopt. Op de vrijgekomen plek is door Heddes Bouw, in opdracht van woningbouwcorporatie Eigen Haard, een nieuwe woonwijk gebouwd. In de hal van een van de appartementengebouwen wordt binnenkort een plafond aangebracht van hout afkomstig van oude draairamen uit de eerder daar gesloopte Gaspariflat.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!