No Waste Vloer en Wand van gesloopt hout

Publicatie: 19 aug 2017 | Update: 8 apr 2023
Status: Zijn gestart

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Herso maakt nieuwe tafels en vloeren van sloophout en nu ook wanden. Oude verbindingsgaten, sleufjes en eventuele scheurtjes in het hout worden met resthout en hars opgestopt. Dit geeft een bijzonder kleuren- en patronenpallet dat niet snel verveelt.

Geheel naar wens van de klant kan er een velling rondom of alleen op de flanken gemaakt worden. Het hout kan worden onderhouden met een speciaal onderhoudsmiddel dat wordt aangebracht met één dopje in het wekelijkse schoonmaaksopje.

No Waste Vloer

De No Waste Vloer is in eerste instantie ontwikkeld voor het circulaire “Circl” paviljoen van ABN AMRO in Amsterdam. De gebruikte materialen zijn afkomstig van oude kozijnen, deuren, trappenhuizen en vloerdelen. Ook de oude voetbalkantine van Top Oss en de oude meubelen van oma Rietje zijn in de vloer verwerkt. Ze kunnen ook eiken uit de milieustraat toepassen. De vloerdelen zijn standaard 14 cm werkend, 120 cm lang en 15 mm dik.

Oude verbindingsgaten, kabeldoorvoeren, sleufjes en eventuele scheurtjes in het hout worden met resthout en hars opgestopt. Dit geeft een bijzonder kleuren- en patronenpallet dat niet snel verveelt. De vloer wordt afgewerkt met LED olie.

No Waste Wand

Voor de No Waste Wand zijn zachtere en lichtere houtsoorten toegestaan. De gebruikte materialen zijn afkomstig van vuren en grenen balken uit de sloop. Ook restanten van (de buitenkant van) meerpalen kunnen toegepast worden. De wand die zij hiervan maken is een verzameling van stukken hout op vaste breedtes, maar op verschillende hoogtes. Hierdoor ontstaat een wand met een bijzonder reliëf. Geheel naar wens van de klant kan er ook gebruik gemaakt worden van andere soorten hout.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!