Frosch fles uit 100% gerecycled HDPE

Publicatie: 22 jun 2020 | Update: 21 okt 2022
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Frosch, specialist in milieuvriendelijke schoonmaak- en onderhoudsproducten, gaat verder op de ingeslagen weg van duurzaam innoveren. Al in 2012 begon het met R&D-initiatief Recyclate voor de lancering van 100% gerecycleerde en 100% recycleerbare PET-flessen en -flacons. Daar komen nu producten bij in HDPE, een stijvere variant van PET die ook gemaakt wordt van 100% gerecycleerd en 100% recycleerbaar plastic. Deze nieuwe stap past in een filosofie van cradle-to-cradle circulaire economie, waarin plastic een grondstof wordt in plaats van een vorm van afval.

Over Frosch

Het merk Frosch van het Duitse bedrijf Werner & Mertz GmbH, biedt een gamma van milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare alternatieven voor huishoudelijke reiniging. De productie getuigt van een 360° ecologische aanpak en er worden enkel hernieuwbare grondstoffen gebruikt (meestal van plantaardige origine). De Frosch producten zijn zeer biologisch afbreekbaar in 28 dagen (volgens de OECD testmethode). Bovendien zijn de verpakkingen 100% recycleerbaar en hoofdzakelijk samengesteld uit gerecycleerde materialen. De meeste Frosch producten hebben het Eco-label, dé Europese garantie voor efficiënte en milieuvriendelijke producten.

Het gamma ecologische producten van Werner & Mertz is sinds 1990 in België gekend onder het merk Froggy; in 2015 kregen de producten een nieuwe naam Frosch. Werner en Mertz GmbH is een familiebedrijf met 900 medewerkers. Met merken als Frosch en Rainette (Frankrijk) is het bedrijf de Europese marktleider in ecologische onderhouds- en reinigingsmiddelen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!