Het Trend White papier van Steinbeis is milieuvriendelijk en multifunctioneel papier. Het is ideaal voor dagelijks gebruik in verschillende kantoorapparatuur zoals, laser- en inkjetprinters, kopieermachines en faxmachines.

Het hoogwaardige papier heeft een witheidsgraad van 85 CIE en is bestand tegen veroudering; het vervaagt niet en het papier wordt niet geel. Geef documenten een professionele uitstraling. Het Trend White papier is 80 g/m² en is vervaardigd uit 100% gerecycled papier. Het papier is overigens voorzien van het EU Ecolabel en is Det Blaue Engel gecertificeerd.

In uitgebreide testen is bewezen dat dit Trend White evengoed functioneert als gewoon wit copiëerpapier. Dit papier is 100% kringloop en toch bijna wit. Ook geschikt voor laser- en inkjetprinters.

80 grams papier.

Gebruikt in de productie t.o.v. niet gerecycled papier
100% minder boom
72 % minder stroom
83 % minder water
53 % minder uitstoot

Steinbeis Papier is de Duitse fabrikant van dit gerecycled papier en is van plan ongeveer € 15 miljoen te investeren om zijn PM 4-papiermachine te upgraden en een geautomatiseerd magazijnsysteem te installeren in de Glückstadt-fabriek. De projecten bevinden zich volgens Euwid in de aanbestedingsfase. Het project voor capaciteitsuitbreiding is gepland voor 2017. De huidige productiecapaciteit is ongeveer 160.000 ton per jaar. Het uitbreidingsproject zal de productie verhogen tot ongeveer 180.000 ton per jaar.

Ingezonden door

Gerelateerd

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.