AkzoNobel start met gerecyclede verf

Publicatie: 5 okt 2019 | Update: 15 jul 2021

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De verf kwam tot stand dankzij een samenwerking met grondstoffenexpert Veolia. Het product, genaamd Evolve, is een matte, witte verf die voor 35 procent uit gerecyclede verf bestaat. De CO2-footprint van de verf ligt hierdoor 10 procent lager dan die van conventionele verf.

Gerecyclede verf

De gerecyclede verf wordt gewonnen uit gebruikte verfblikken. Zo willen Veolia en AkzoNobel de hoeveelheid verf die bij het afval belandt terugdringen. Veolia sorteert, filtert en zuivert de verf om het vervolgens aan AkzoNobel te leveren. Bij AkzoNobel wordt de gerecyclede verf gemixt met nieuwe verf. Het eindresultaat wordt daarna uitvoerig getest, om er zeker van te zijn dat de gerecyclede verf dezelfde kwaliteit heeft als nieuwe verf.

AkzoNobel en de circulaire economie

AkzoNobel is constant op zoek naar innovaties die in lijn liggen met de circulaire economie en minder afval produceren, stelt Ruud Joosten, COO van AkzoNobel: “Het is daarbij belangrijk dat de kwaliteit van het product niet achteruitgaat. Door Evolve op de markt te brengen, brengen we onze CO2-voetafdruk omlaag en bieden we onze klanten de mogelijkheid om hetzelfde te doen.”

Rinske van Heiningen, director of sustainability bij de multinational, voegt daaraan toe: “We zijn ons er terdege van bewust dat onze klanten meer verwachten dan slechts een merkproduct. Daarom streven we altijd naar de meest duurzame oplossingen.”

Op weg naar klimaatneutraal

AkzoNobel zette eerder al imposante stappen op het gebied van duurzaamheid en heeft sterke ambities voor de toekomst. Zo stelt het concern zich ten doel om in 2050 volledig klimaatneutraal te opereren. Daarnaast opende de multinational in 2017 de meest duurzame verffabriek ter wereld, te vinden in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland wordt alle verf inmiddels volledig geproduceerd op groene stroom.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!