Batterijrecycler Van Peperzeel

Publicatie: 1 feb 2014 | Update: 18 mrt 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Van Peperzeel is dé inzamelaar van oude accu’s in Nederland en België. De jaarlijkse inzameling bedraagt vele duizenden tonnen oude loodaccu’s. Bovendien is Van Peperzeel voor Stibat hét nationale sorteercentrum van alle afgedankte batterijen in Nederland.

Zij werken o.a. voor landelijk opererende grossiers in de automobielbranche. De oude accu’s worden gereed gemaakt voor recycling en geleverd bij erkende verwerkers in Europa. Dankzij hun jarenlange ervaring met de sortering en de opgebouwde unieke kennis over batterijen zijn er via consultancy contracten al diverse sorteerinstallaties geleverd in omringende landen.

Accu’s zijn er in vele soorten en maten. Bijna alle soorten zijn geschikt voor recycling. Van Peperzeel werkt hiervoor samen met erkende verwerkers/recyclers door heel Europa. De aanwezige expertise zorgt ervoor dat iedere accu herkend wordt en zo op de juiste plaats verwerkt kan worden. Het milieuvoordeel is hiermee optimaal.

Verschillende accu’s

Er bestaan verschillende soorten loodaccu’s. Grofweg kunnen deze in de volgende categorieën worden ingedeeld.

  • Auto accu’s. Deze accu’s worden gebruikt voor het starten, de verlichting of het ontstekingsvermogen van auto’s. Vooral via de automotive worden deze accu’s ingezameld.
  • Lithium batterijen. Wanneer dit soort type batterijen niet juist behandeld en/of verpakt worden zal bij “end of live” (EOL) status of wanneer deze batterijen de status “damaged and defective” (na ongeval of vallen van grotere hoogte van producten met batterijen) een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan.

Oranje lijst

Alle accu’s vallen op dit moment onder de oranje lijst procedure van EU-regeling 1013/2006. Deze procedure is herzien in Brussel. De herziening betreft het verscherpen van de procedure, zodanig dat géén vrije doorgang van dit soort reststoffen meer toegestaan is. Alleen met toestemming van alle betrokken (transport)landen mag nog worden getransporteerd. Van Peperzeel beschikt reeds jaren over de juiste vergunningen om accu’s veilig en legaal door Europa te mogen transporteren.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!