uRecycle® gaat batterijen recyclen maar ook hergebruiken. Het bedrijf gaat in de haven van Rotterdam een nieuwe fabriek bouwen voor zowel het recyclen als hergebruik van batterijen.

De vestiging van uRecycle® in Europoort zal naar verwachting eerste helft 2020 in gebruik worden genomen. De fabriek gaat werk bieden aan circa 40 nieuwe medewerkers.

Veilig

In een batterij zitten stoffen die waardevol zijn voor hergebruik, maar ook stoffen die het milieu kunnen aantasten. uRecycle® beschikt over een proces om deze te scheiden en veilig te verwerken. Behalve op recycling, richt het bedrijf zich ook op hergebruik van vooral industriële batterijen. Hierbij gaat het vooral om batterijen van elektrische auto’s. Wanneer die niet langer voldoen voor elektrische auto’s, zijn er ruime mogelijkheden voor een tweede leven in andere toepassingen.

Rotterdam

Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam, is blij met de keuze voor Rotterdam. “Wij zijn bezig met onze haven en industrie in lijn te brengen met het Klimaatakkoord van Parijs. Behalve inzetten op efficiency, nieuwe infrastructuur en de ontwikkeling van een nieuw energiesysteem, moeten we nu ook al stappen zetten op circulaire productieprocessen. Daarom past uRecycle® zo goed in Rotterdam. En het toont aan dat wij op dit gebied een koploperspositie innemen.”

Ingezonden door

Gerelateerd

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.