Kaatje Katoen heeft een duurzaam alternatief voor wegwerpluiers

Publicatie: 2 sep 2021 | Update: 27 jun 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De ontwikkeling van wasbare alternatieven voor wegwerpproducten zeker niet stilgestaan. Wasbare luiers van nu zijn een aantrekkelijke optie voor jonge ouders: mooie producten, goede kwaliteit en zowel duurzaam als financieel een fantastisch alternatief te midden van de wegwerpmaatschappij.

Milieubeleid

Naast hun doel om 500 kg luierafval per baby per luierperiode te besparen door wasbare luiers te promoten en ouders van gratis informatie en advies te voorzien, hebben zij voor hun bedrijf ook de volgende keuzes gemaakt:

  • Producten in hun assortiment zijn geproduceerd in gecontroleerde omstandigheden. Zij willen, net als hun klanten, het beste voor je baby en de tere babyhuid en kiezen daarom voor kwaliteitsproducten. Zowel hun luiers als babydoekjes en borstkompressen zijn vrij van schadelijke stoffen (Oekotex 100 gecertificeerd). Wel zo prettig voor producten die direct op de huid gedragen worden.
  • Zindelijkheid betekent een verdere besparing van luierafval, vandaar dat Kaatje ouders hier over informeert. Binnen het assortiment is er expliciet aandacht voor producten rondom zindelijkheid, zoals een boekje met tips & trucs en oefenbroekjes.
  • Verpakkingsmateriaal wordt zoveel mogelijk hergebruikt.
  • Zij voorzien Nederlandse gemeenten van informatie over wasbare luiers en welke impact dit kan hebben op de lokale afvalstromen.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!