Knowaste luierrecycling zoekt locaties voor luierrecycling

Publicatie: 24 mrt 2017 | Update: 22 okt 2021
Status: Willen starten

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Knowaste zoekt locaties voor luierrecycling. Tot 2007 hadden ze een luierrecyclingfabriek in Arnhem maar deze moest sluiten. Met de groeiende ambitie van overheden om restafval te kunnen minimaliseren, willen ze graag opnieuw locaties opstarten.

Nederland

 

Diaper Recycling Europe vertegenwoordigd Knowaste in Europa. In juni 2020 maken Mark Donders en Edwin Verhoef bekend dat ze met hun nieuwe bedrijf Diaper Recycling Europe het hergebruik van luiers een boost willen geven. In Nederland, maar eigenlijk ook in Europa. Daarom herintroduceren ze de reeds beproefde recycle-techniek van het Canadese bedrijf Knowaste, waarmee luiers voor bijna 100% hergebruikt kunnen worden. Plastic uit de luiers wordt gerecycled voor items zoals dakpannen, plastic pellets en kattenbakvulling.

Engeland

 

In Engeland is Knowaste ook op zoek. Oorspronkelijk had het bedrijf gehoopt zich te vestigen in Hayes in de Londense wijk Hillingdon, met een locatie in West Bromwich. Planningsfunctionarissen zeiden nee tegen deze locatie voor de luierrecyclingfabriek in Hayes. De fabriek zou de enige speciale luierrecyclingfabriek in het Verenigd Koninkrijk zijn geweest en zou ongeveer 36.000 ton per jaar absorberende hygiëneproducten (AHP’s) verwerken. Knowaste diende aanvankelijk plannen in voor de nieuwe faciliteit in september 2015, na de sluiting van de oorspronkelijke fabriek in West Bromwich in 2013. Het bedrijf trok echter op 1 maart 2016 zijn aanvraag in, nadat de gemeente om meer details over het geurbeheer had gevraagd.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!