NappiCycle: luiers recycling in Wales

Publicatie: 9 jun 2019 | Update: 28 apr 2023
Status: (Inter)nationaal

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

NappiCycle uit Wales verzamelt en recyclet luiers volgens het door henzelf geclaimde hydro-herstelproces. Met hun eerste fabriek bieden ze een complete behandelings- en ophaalservice voor incontinentiemateriaal. Zij richten zich op het duurzaam weggooien van alle gebruikte luiermaterialen met een minimale impact op het milieu.

Wales heeft net als Nederland de ambitie om het restafval flink terug te brengen naar een minimum. Luiers en incontinentieluiers, evenals tabletverpakkingen en oude cd’s zijn de grootste problemen in het terugdringen van restafval in Wales. Luiers recyclen was niet alleen duur, maar ook onaantrekkelijk, want zodra vocht en vaste stoffen waren verwijderd, bleven de verwerkers achter met slechts 25% van wat ze inzamelden.

Het concept voor NappiCycle begon in 2009 om een ​​lage impact, kostenefficiënte recyclingfaciliteit voor luiers en absorberende hygiëneproducten in Wales te bieden. NappiCycle ontwikkelde een proces om de luiers te versnipperen waarbij al het afval werd verwijderd. De vuile vloeistof werd opgevangen en gebruikt als katalysator om de luier weer in bruikbare vezels te veranderen.

Als bedrijf bieden zij 100% afleiding van de traditionele methode voor het storten van afval en bieden ze het toegevoegde element van terugwinning en recycling. Wat van oudsher als een afvalproduct werd beschouwd, is nu een hulpbron geworden.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!