Washcot luierservice in België

Publicatie: 9 apr 2017 | Update: 7 sep 2021
Status: (Inter)nationaal

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Wasbare luiers als service aan kinderdagverblijven in België. Ben je wel fan van wasbare luiers maar niet van het extra werk dat ze met zich meebrengen? Dan is Washcot, een luierservice een goede oplossing!

WASH-WAT?

Washcot is een luierservice die katoenen luiers wast en verhuurt. Ze leveren wekelijks pakketten met wasbare luiers en halen ze ook weer op. De luiers worden door Washcot op een uiterst hygiënische en ecologische manier gewassen, zo heb jij altijd propere (en milieuvriendelijke) luiers voor je baby zonder extra te moeten wassen.

Afval voorkomen

De luiers van Washcot zijn herbruikbaar en dat voorkomt veel luierafval. Maar dat is niet echt nieuw, kinderdagverblijven maar ook ouders thuis kunnen al lang overstappen op wasbare luiers. Het verschil zit erin dat de schone luiers worden gebracht en de gebruikte luiers worden opgehaald zodat het kinderdagverblijf net zoals bij wegwerpluiers ze meteen kunnen gebruiken en na gebruik kunnen afvoeren.

Gezond

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu, maar ook voor je baby. Bovendien voelt de baby bij een katoenen luier niet alleen dat hij sneller nat is, maar in wegwerpluiers zitten vaak ook allerlei chemicaliën die al gauw voor irritatie aan de billetjes kunnen zorgen. De luiers van Washcot zijn daarom enkel samengesteld uit natuurlijke en biologische materialen, zoals bamboe en biologisch katoen.

Hoe werk het?

Het is nu een service die alleen in België actief is. Via de website van Washcot kun je je aanmelden voor de luierservice. Je kunt kiezen uit drie verschillende pakketten, samengesteld volgens jouw individuele behoefte:

  • Mini: € 18 (30 tot 40 luiers)
  • Midi: € 20 (40 tot 60 luiers)
  • Maxi: € 22 (60 tot 80 luiers)

In de pakketten zitten voldoende luiers voor één week, afgesteld op het aantal baby´s in de luiers. De maat van de luiers wordt bepaald door het gewicht van je baby en gaat van 2,5 tot 15 kg. Je krijgt ook een goed afsluitbare zak om de gebruikte luiers in te deponeren. Als je nieuwe pakket geleverd wordt, neemt Washcot de gebruikte luiers meteen mee.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!