Matrasrecycling Europe

Publicatie: 5 nov 2012 | Update: 16 mrt 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Matras Recycling Europe is in november 2012 gestart met het innemen en verwerken van matrassen. Zij zorgen voor de hoogwaardige toepassing van materialen uit matrassen met nieuwe technologieën en draagt zo bij aan een vermindering van CO2 en milieubelasting. Met hun gepatenteerd ECO-inzamelsysteem bieden zij hun klanten grote voordelen ten opzichte van hun concurrentie. Graag willen zij hun snelle groei voortzetten, door te investeren om van meer afval weer grondstof te maken. Want jaarlijks worden er 1,6 miljoen matrassen in Nederland weggegooid. En dat is ongeveer 25 miljoen kilogram grondstoffen.

Waarom recycling?

In hun fabriek in Vianen verwerken zij al een aanzienlijk deel van de vrijgekomen matrassen in Nederland. Deze matrassen worden door hun ingezameld of bij de poort geleverd. Zij onderscheiden zich door:

  • Realisatie van een optimaal hergebruik (> 95%) van grondstoffen zoals PU-foam, Latex en staal in diverse hoogwaardige toepassingen. Bovendien wordt hiermee een aantoonbare CO2 besparing in de keten gerealiseerd.
  • Een uniek ECO-inzamelsysteem waarmee vier keer meer gewicht kan worden ingezameld ten opzichte van de reguliere inzamelsystemen. Ook wordt er ruimte bespaard op locatie bij de klant en wordt een bijdrage geleverd aan de werkomstandigheden op de inzamelplaatsen. Op dit moment voeren zij een pilot uit bij een vijftal gemeenten.
  • Een gunstige tariefstelling ten opzichte van hun concurrentie, mogelijk gemaakt door een zeer efficiënte inzameling en verwerking.
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!