Circulair kozijn van Schipper

Publicatie: 1 mei 2020 | Update: 17 mei 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Schipper Kozijnen uit Opmeer claimt als eerste in de wereld kozijnen te construeren die voor honderd procent zijn vervaardigd uit circulaire grondstoffen. Veel aanbieders van kunststof kozijnen maken al voor een deel gebruik van gerecycled materiaal, maar nooit eerder voor honderd procent. Dit is echt een wereldprimeur, zegt Jappe Dekker. Hij is hoofd verkoop zakelijke markt.

Osdorpplein

Het circulaire concept van Schipper is al toegepast in woningen aan het Osdorpplein in Amsterdam. Daar worden samen met woningcorporatie Stadgenoot bij 84 huizen totaal vijfhonderd kozijnen vervangen. Hierdoor krijgt het totale gebouw een totaal andere uitstraling, volgens Dekker, die erop wijst dat met de vervanging ook een ’behoorlijke duurzaamheidsslag’ wordt gemaakt. Met de oude kozijnen ging er onnodig veel energie verloren. Met deze profielen bereiken ze tegelijkertijd een enorme besparing. De woningen van deze flat gaan door deze operatie van energielabel F naar A.

Uitgebreid

Met ruim tweehonderd medewerkers is Schipper Kozijnen een van de grotere werkgevers in West-Friesland. Op bedrijventerrein De Veken in Opmeer beschikt Schipper, naast de hoofdvestiging, over enkele grote productiehallen voor de constructie van kozijnen. Momenteel wordt daar ook fors uitgebreid. Schipper Kozijnen is een typisch West-Fries familiebedrijf met nuchtere inslag dat werkt volgens het uitgangspunt van ’korte lijnen, solide kozijnen. Sinds jaar en dag is Schipper hoofdsponsor van de Kerstcross Opmeer.

Door de energietransitie concentreert Schipper zich steeds meer op duurzaamheid. Zo sleepte het bedrijf twee jaar geleden een grote order in de wacht voor de verduurzaming van 362 woningen in Utrecht. In opdracht van corporatie Mitra ontwerpt het Opmeerse bedrijf kant en klare gevelelementen die vanuit Opmeer op transport worden gesteld richting de Domstad. De praktijk vraagt om totaaloplossingen, stelt directeur Jurian Tabbers.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!