Vélosophy maakt van Nespresso capsules een duurzame fiets

Publicatie: 3 mrt 2020 | Update: 9 mei 2023
Status: (Inter)nationaal

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Vélosophy uit Zweden produceert fietsen uit Nespresso capsules. De capsules worden gesmolten om het aluminium terug te winnen. Zo’n driehonderd afgedankte cupjes leveren ongeveer genoeg op voor het frame van de ‘RE:CYCLE’-fiets.

De bedenker is Jimmy Östholm, een vroegere Ikea-medewerker. De makers verstopten hier en daar ook een knipoog naar de oorsprong van de fiets. Zo is het frame ‘Arpeggio’-paars, naar de favoriete Nespresso-smaak van de ontwerpers. De bel kreeg daarnaast de vorm van een capsule. In het fietsmandje zijn houders geplaatst om bijvoorbeeld twee mokken koffie mee te nemen.

Bewijs

Het project bestaat sinds 2019 en is samen met Nespresso zelf opgezet. Het project moet bewijzen dat niet elke wegwerpcapsule op de afvalberg hoeft te belanden. Tot nu toe is het alleen mogelijk om de capsules te recyclen door ze af te leveren bij een winkel van Nespresso of terug te sturen met het ontvangen van nieuwe cupjes, maar niet iedereen neemt de moeite om de lege cups te bewaren en in te leveren. Daardoor eindigen elk jaar nog steeds miljarden capsules in de vuilnisbak.

Door hun samenwerking met Vélosophy laten ze aan koffieliefhebbers zien wat het potentieel is van hun ingeleverde koffiecapsules, zegt Nespresso-CEO Jean-Marc Duvoisin.

De fiets is te koop voor 1290 euro.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!