Op naar 100%.

Welkom bij Recycling Nederland. Help ook mee om recycling verder te brengen.

Recycling draagt bij aan een daling van het gebruik van fossiele brandstoffen, minder verbruik van energie en minder CO2 uitstoot. In Nederland werken er talloze bedrijven, overheid, startups dagelijks hard aan recycling projecten.

De huidige status is dat ons afval vandaag de dag voornamelijk wordt verbrand en mondjesmaat laagwaardig wordt gerecycled. Recycling loont vaak dus nu vaak nog niet voor het milieu en is duur. MAAR …

Daar komt verandering in. We zien het aantal recyclinginitiatieven rap toenemen. We hebben elkaar nodig en daarom is de onafhankelijke stichting Recycling Nederland opgericht. Hier zetten experts uit de afvalsector, vertegenwoordigers van recyclinginitiatieven en gemeenten met elkaar stappen om recycling verder te bevorderen met als doel:

Op naar 100% recycling

Meld je ook aan, blijf actief op de hoogte en investeer in de medestanders.

Circulaire economie, zero waste, recycling … klanten, leveranciers, concullega’s, mensen thuis, iedereen stelt telkens de prangende vraag, hoe ver zijn we? Wat speelt er bij wie en wat kun je ze vertellen? Waar kun je bij aansluiten?

Niets doen met recycling is geen optie en gouden bergen beloven werkt averechts. Met welke afvalsoorten heeft jouw organisatie te maken? Welke nieuwe recyclingtechnieken komen er aan en wat betekent dit voor de kosten?

Honderden innovators zijn bezig met experimenten, pilots, proeven, testen en projecten om recycling verder te brengen. Teveel om bij te houden. Dat doet Recycling Nederland, als onafhankelijk platform.

Onafhankelijk | Sympathiek | Vooruitstrevend

Recycling Nederland is een platform, waarin experts uit de afvalsector, diverse organisaties en gemeenten met elkaar stappen zetten om recycling verder te bevorderen. In totaal hebben zich sinds de start in 2016 al meer dan 2.500 bedrijven en huishoudens zich als volger aangemeld. Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!