Quickpanell produceert wandelementen op basis van een lichtgewicht vouwbare kartonnen kern. Alles wat opgebouwd wordt, kan weer uit elkaar worden gehaald en opnieuw worden gebruikt. De voordelen van de wanden zijn:

  1. Snelle montage met minimaal materiaal
  2. Vrijheid in design en afwerking
  3. Compact in logistiek en opslag
  4. Uitstekende akoestische eigenschappen
  5. Geen metaal (wifi)signaal verstoring

Interieur- en projectinrichting zijn net als mode erg trendgevoelig. De bouwsector kent daarentegen een traditionele projectbenadering waardoor kantooromgevingen vaak niet goed aanpasbaar zijn. Hierdoor worden kantoorgebouwen periodiek gestript en opnieuw ingebouwd. Dit repeterende proces draagt bij aan de grootste afvalstroom van Nederland. De grondstoffen raken hierbij veelal onbruikbaar of worden vernietigd. Quickpanell combineert design met toekomstbestendig inrichten. Samen met partnerbedrijven introduceert Quickpanell momenteel een circulair paper-based wandsysteem. De productlijn is:

  1. Gemaakt van schone hernieuwbare materialen
  2. Modulair opgebouwd en verplaatsbaar
  3. Geschikt voor re-use en refurbishment
  4. Verkrijgbaar in abonnementsvorm
  5. Afvalloos

De circulaire wanden worden gemaakt op basis van een vouwbare kartonkern. Deze kern wordt voorzien van ECOR plaatmateriaal waardoor een wandelement ontstaat. ECOR is een technologie die organische vezels omzet in een hoogwaardige panelen. Hiervoor wordt enkel water, druk en warmte gebruikt. Deze vezels zijn afkomstig van bijvoorbeeld oud golfkarton, oude kranten, kantoorpapier. ECOR is 100% biobased, bevat 100% gerecycled restmateriaal en blijft 100% recycleerbaar.

De cirkel wordt gesloten door de oud-papierstroom van hun opdrachtgevers als grondstof aan kartonfabrikanten te leveren. Vervolgens maken ze van het nieuwe karton weer interieurmodules.

 

Ingezonden door

Gerelateerd

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.