The Good Roll is gerecycled papier als toiletpapier met felle kleuren, eigentijdse verpakking en opvallende verschijning. Het eerste wat opvalt is de verpakking want het is van het knisperend papier dat je blijft aanraken en gladstrijken. In tegenstelling tot de bekende, witte rollen waar je liever niet mee gespot wordt, kun je met de The Good Roll juist gezien worden.

Als er maar ook iets is wat we liever vermijden bij het boodschappen doen is het rondsjouwen van een groot pak toiletrollen. The Good Roll heeft daar iets op gevonden; namelijk een abonnement dat je kunt afsluiten. Zo wordt een doos met duurzame toiletrollen naar je toegezonden op vaste momenten en mag je een bestelling afzeggen of aanpassen. Plus gratis thuisbezorging. Lekker handig dus.

Betaalbaar en mens- en boomvriendelijk

Is het betaalbaar? Aan veel producten hangt een prijskaartje en het is altijd de vraag of initiatieven het voor elkaar krijgen om die drempel laag te houden. The Good Roll valt onder deze categorie initiatieven en is ongeveer even duur als een “normale” wc rol (zie de prijsvergelijking hier). Met andere woorden, als ik voor zo’n beetje dezelfde prijs mijn bips kan vegen met 100% gerecycled papier waarvan de helft van de opbrengsten wordt geïnvesteerd in het bouwen van schone, veilige, en toegankelijke toiletten voor iedereen…. waarom niet?

The Good Roll test-fase

En nu is het tijd om actie te ondernemen. Ik neem mijn taak als reviewer uiterst serieus en ben mijn avontuur begonnen met het intikken van “WC papier testen” in Google. Zelf kwam ik namelijk niet verder dan het is zacht… en niet te dun..? Gelukkig kwam Google met een aantal interessante bevindingen dat ik onderzocht onder het genot van een groot glas water (nodig voor deel 2 van het onderzoek 😉 ):

  1. Uit een onderzoek van de consumentenbond in 2015, blijkt dat drie factoren bepalen hoe goed wc papier scoort: de zachtheid, de dikte, en het absorptievermogen (bron).
  2. Blijkbaar vouwen 75% van alle Nederlanders hun toiletpapier tijdens het toiletgebruik en gebruiken we landelijk 22.000 kilometer toiletpapier per dag (bron).
  3. Er bestaat een serieuze discussie over wat de beste manier is om wc papier op te hangen (bron). Geen grap.
  4. Eind vorig jaar (2017) is er in Trouw een artikel verschenen waarin de milieuwinst van The Good Roll in twijfel wordt getrokken. Enkele maanden daarvoor verscheen echter dit artikel in dezelfde krant.

En nu the real deal…
Ja hoor, na een lang kwartier en een kwart liter water voel ik dat het eindelijk tijd is om The Good Roll in haar ware habitat uit te proberen. Dit zijn de uitslagen:

  • Het is makkelijk een stukje papier af te scheuren. (+)
  • Het voelt niet even zacht als wat ik normaal gewend ben maar het voelt ook niet aan als overduidelijke ruwe recycle papier. Ik heb er in ieder geval geen last van. (+ / -)
  • Er zijn genoeg lagen dat het papier niet superdun aanvoelt – dus ik kan met zo’n vijf papiervellen al aardig mijn zaakjes regelen. (+)
  • Om wc-papier gebruik van alle Nederlanders na te bootsen, kijk ik of het papier makkelijk vouwbaar is – en yep (+), en of je er fijne proppen van kan maken – ook yep (+).

Ga naar www.thegoodroll.com en reken af met: RollWithUs10 (actief).Ingezonden door

Gerelateerd