4PET Group maakt grote stap in PET recycling

Publicatie: 19 aug 2018 | Update: 9 apr 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

4PET Group maakte in 2018 een grote stap in PET recycling door overname door de Faerch Group. De plastic verpakking voor voedsel gemaakt van PET is met steeds verdergaande recycling al de meest duurzame verpakkingskeuze voor de voedingsindustrie.

De kringloop van plastic voedseldienbladen wordt gesloten met de overname van de Nederlandse 4PET Group, een toonaangevende fabrikant van vellen met unieke recyclingmogelijkheden. Met deze acquisitie werd Faerch een van ‘s werelds eerste geïntegreerde leveranciers van plastic verpakkingen. Hierdoor wordt een circulaire economie tot stand gebracht voor het recyclen van voedselbakken op industriële schaal en worden plastic verpakkingen hiermee een grondstof.

Doorbraak

4PET Group is een toonaangevende Europese materiaalspecialist voor PET-platen en recycling van voedselkwaliteit. Met 200 medewerkers verdeeld over vier locaties behaalde het bedrijf in 2017 een omzet van meer dan € 50 miljoen en blijft het snel groeien. 4PET Group kijkt er naar uit om haar bestaande en nieuwe klanten te blijven bedienen onder het beheer van haar nieuwe eigenaren.

Al vele jaren bieden ze‘ fles-tot-fles ’oplossingen aan, terwijl ze getuige zijn van de enorme groei van de markt voor PET-bakken. Ze zijn erg verheugd dat ze als een van de eersten een industriële ‘tray-to-tray’ oplossing aanbieden. Met hun op maat gemaakte technologie recyclen en verwerken ze PET in elke kleur, inclusief zwarte verpakking, zegt CEO van de 4PET Group. Zijn mede-oprichter en CFO Hans Kuipers voegde toe dat ze verheugd zijn om zich bij Færch aan te sluiten en om hun groei te versnellen en gezamenlijk hun strategie voort te zetten om de klanten gerecyclede materialen aan te bieden. Hun klanten zullen in de toekomst genieten van een nog hoger niveau van toewijding en service. De twee oprichters zullen een aanzienlijk deel van de aandelen blijven bezitten en het bedrijf blijven leiden. Met de verschuiving van een lineaire naar een circulaire economie wordt plastic voedselverpakking een duurzame verpakkingskeuze voor de voedingsindustrie. Tegelijkertijd kunnen ze dankzij hun geavanceerde technologie en productinnovatie verpakkingsoplossingen met toegevoegde waarde bieden die de houdbaarheid verlengen en voedsel zowel vers als veilig houden.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!