4PET Group maakte in 2018 een grote stap in PET recycling door overname door de Faerch Group. De plastic verpakking voor voedsel gemaakt van PET is met steeds verdergaande recycling al de meest duurzame verpakkingskeuze voor de voedingsindustrie.

De kringloop van plastic voedseldienbladen wordt gesloten met de overname van de Nederlandse 4PET Group, een toonaangevende fabrikant van vellen met unieke recyclingmogelijkheden. Met deze acquisitie werd Faerch een van ‘s werelds eerste geïntegreerde leveranciers van plastic verpakkingen. Hierdoor wordt een circulaire economie tot stand gebracht voor het recyclen van voedselbakken op industriële schaal en worden plastic verpakkingen hiermee een grondstof.

Doorbraak

4PET Group is een toonaangevende Europese materiaalspecialist voor PET-platen en recycling van voedselkwaliteit. Met 200 medewerkers verdeeld over vier locaties behaalde het bedrijf in 2017 een omzet van meer dan € 50 miljoen en blijft het snel groeien. 4PET Group kijkt er naar uit om haar bestaande en nieuwe klanten te blijven bedienen onder het beheer van haar nieuwe eigenaren.

“Al vele jaren bieden we‘ fles-tot-fles ’oplossingen aan, terwijl we getuige zijn van de enorme groei van de markt voor PET-bakken. We zijn erg verheugd dat we als een van de eersten een industriële ‘tray-to-tray’ oplossing aanbieden. Met onze op maat gemaakte technologie recyclen en verwerken we PET in elke kleur, inclusief zwarte verpakking “, zegt Jean-Loup van de Wiele, medeoprichter en CEO van de 4PET Group. Zijn mede-oprichter en CFO Hans Kuipers voegde toe: “We zijn verheugd om ons bij Færch aan te sluiten om onze groei te versnellen en gezamenlijk onze strategie voort te zetten om onze klanten gerecyclede materialen aan te bieden. Onze klanten zullen in de toekomst genieten van een nog hoger niveau van toewijding en service. ” De twee oprichters zullen een aanzienlijk deel van de aandelen blijven bezitten en het bedrijf blijven leiden. Met de verschuiving van een lineaire naar een circulaire economie wordt plastic voedselverpakking een duurzame verpakkingskeuze voor de voedingsindustrie. Tegelijkertijd kunnen ze dankzij onze geavanceerde technologie en productinnovatie verpakkingsoplossingen met toegevoegde waarde bieden die de houdbaarheid verlengen en voedsel zowel vers als veilig houden.

Ingezonden door

Gerelateerd

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.