Return2Sender maakt van gebruikte kunstoffen andere producten

Publicatie: 27 jul 2017 | Update: 9 apr 2023
Status: Zijn gestart

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

R2S maakt van gebruikte kunststoffen weer nieuwe, hoogwaardige spuitgietproducten. 100% circulair en met minimale CO2 uitstoot.

Er is inmiddels meer dan genoeg plastic op de wereld, en daarom maken zij graag het verschil in de kunststof spuitgietindustrie. Ze halen gebruikte kunststof producten op bij hun klanten, waarna deze worden gemalen en opgeslagen. Van het gemalen materiaal ontwikkelen ze vervolgens een nieuw en hoogstaand product, dat vervolgens geproduceerd wordt. Zij werken geheel closed-loop; waarbij van gebruikt plastic weer nieuwe, hoogwaardige producten gemaakt worden. Zonder kwaliteitsverlies en 100% circulair.
Naast hun circulaire manier van werken streven zij naar een maximale CO2 reductie. Zo maken ze gebruik van onder andere groene stroom en windenergie en hebben ze een efficiënt netwerk, waardoor minder transport benodigd is. Ze geven gedetailleerd weer hoeveel CO2 en stikstof in iedere fase van het proces uitgestoten wordt, en hoe dit zich verhoudt ten opzichte van conventioneel produceren. De behaalde CO2 besparing per project loopt op tot wel 90% ten opzichte van conventionele productie. Duurzaam dus en zonder afval!
Gedurende alle stappen in hun proces ontkomen ook zij niet aan een minimale uitstoot van CO2. Deze kunnen ze compenseren door het aanplanten en klimaatslim beheren van groen. Doordat wij in Nederland planten, kunnen we ons groen op de juiste manier beheren en controleren! Op hun website zijn diverse voorbeeldcases te zien van producten die door hun 100% circulair zijn ontwikkeld en R2S gecertificeerd zijn. Zo maken ze van gebruikte modems een nieuwe behuizing. Ook hebben ze de eerste 100% circulaire professionele toiletborstel ter wereld ontwikkeld, gemaakt van gebruikte kunststof volgens de R2S methode. Zij verzorgden het gehele proces, van design en de engineering, tot het spuitgieten en levering bij de klant.
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!