Save Plastics voor de buitenruimte

Publicatie: 22 sep 2020 | Update: 13 okt 2021

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Save Plastics levert al ruim 30 jaar producten van kunststof voor bijna alle gemeenten in Nederland en België. Met ruim 1000 projecten op de teller is Save Plastics niet meer weg te denken uit infrabouw projecten.

 

Save Plastics bestaat al 30 jaar en is uit idealisme van oprichter Gerard Peters ontstaan. In de jaren 80 recyclede hij landbouwfolie tot grondstof. Later heeft zijn zoon Bram Peters het stokje over genomen en de onderneming gebracht waar het nu is. Een circulair koploper in Nederland. Duurzame parel van het ministerie van I&W en een betrouwbare leverancier van gecertificeerde producten van afval plastics voor de infrabouw.

Wat we doen

Werken met plastic is fun, maar onze toepassingen zijn heel serieus. Kunststof is de perfecte grondstof voor onverwoestbare producten. Al onze producten zijn getest en berekend door ingenieurs en voldoen aan de gestelde eisen voor toepassing in de openbare ruimte. We beschikken over een complete levenscyclusanalyse (LCA) en onze Milieu Kosten Indicator waarde (MKI-waarde) is vastgesteld.

Voorbeeld projecten

De Westerscheldetunnel in Zeeland was ons eerste miljoenen project; in Arnhem verwerken we het plastic zwerfafval binnen de gemeente in bruggen; in Velp spaart een bejaardentehuis afval plastic voor haar eigen lantaarnpalen; en in Giethoorn leveren we kilometers kunststof beschoeiing. Bovendien bouwen we in Arnhem op dit moment het eerste huis én kantoor van 100% gerecycled plastic.

Alles is mogelijk

Gerecycled plastic is dé grondstof van de toekomst. Het is niet de vraag wat we kunnen maken, maar wat we willen maken. Alles is namelijk mogelijk! Daarom werken we samen met iedereen die nieuwe ideeën heeft voor oud plastic. Heb jij een idee? Laat het ons weten. Zo bouwen we samen aan een wereld waar plastic fantastic is. Lees meer over onze circulaire aanpak.

Ons verhaal

Onze visie is een circulaire wereld, waar we gebruiken wat we al hebben, waar we minder importeren en minder exporteren, en waar we lokale oplossingen zoeken voor lokale vraagstukken. Wij zien geen plastic afval, maar een waardevolle grondstof. Een grondstof die wij gebruiken voor het maken van duurzame producten voor de buitenruimte.

Wij houden van plastic

Waar sommige mensen afval zien, zien wij de grondstof van de 21e eeuw. Een grondstof die onverwoestbaar en daarom hartstikke milieuvriendelijk is. En die nooit op raakt, want het is veelvuldig te hergebruiken. Zelfs verzamelingen van het meest vervuilde en ongesorteerde plastic, geven wij een nieuw leven.

Met onze expertise veranderen we oud plastic in nieuwe duurzame producten. Zo maken we gebruikte kunststof weer waardevol en zijn we samen op weg naar een wereld waar geen plastic afval meer bestaat.

Wij houden van de natuur

In Nederland alleen gooien we 1,3 miljard kilo huishoudelijk plastic afval weg, ieder jaar weer. Een groot deel daarvan gaat regelrecht de natuur in en wordt plastic soup. Dat is niet alleen vervuilend, maar vooral ook zonde! Want ieder stukje plastic wordt opnieuw gebruikt in de producten van save plastics. Zo maken wij de wereld van plastic circulair: geen afval maar producten. En na een einde levensduur recyclen wij het weer en smelten het om tot een nieuw product.

Onze producten

Wij maken producten voor de buitenruimte en willen zo ook bijdragen aan de leefbaarheid van onze steden. Save plastics richt complete parken in met banken, picknicksets en lantaarnpalen, bouwt bruggen en steigers, plaatst kilometers beschoeiing en zelfs hele kantoorpandgevels.

Eigenlijk maken we wat je maar wilt, want plastic is de ideale grondstof. Het is onverwoestbaar, rot en splintert niet, kan tegen water en is uv-bestendig. Met onze uitgebreide kennis en technologie, verwerken we alle soorten oude kunststof in nieuwe spullen. Lees meer over onze circulaire aanpak.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!