Save Plastics levert al ruim 30 jaar producten van kunststof voor bijna alle gemeenten in Nederland en België. Met ruim 1000 projecten op de teller is Save Plastics niet meer weg te denken uit infrabouw projecten.
Save Plastics bestaat al 30 jaar en is uit idealisme van oprichter Gerard Peters ontstaan. In de jaren 80 recyclede hij landbouwfolie tot grondstof. Later heeft zijn zoon Bram Peters het stokje over genomen en de onderneming gebracht waar het nu is. Een circulair koploper in Nederland. Duurzame parel van het ministerie van I&W en een betrouwbare leverancier van gecertificeerde producten van afval plastics voor de infrabouw.
Wat ze doen
Werken met plastic is fun, maar hun toepassingen zijn heel serieus. Kunststof is de perfecte grondstof voor onverwoestbare producten. Al hun producten zijn getest en berekend door ingenieurs en voldoen aan de gestelde eisen voor toepassing in de openbare ruimte. Ze beschikken over een complete levenscyclusanalyse (LCA) en hun Milieu Kosten Indicator waarde (MKI-waarde) is vastgesteld.
Voorbeeld projecten
De Westerscheldetunnel in Zeeland was hun eerste miljoenen project; in Arnhem verwerken ze het plastic zwerfafval binnen de gemeente in bruggen; in Velp spaart een bejaardentehuis afval plastic voor haar eigen lantaarnpalen; en in Giethoorn leveren ze kilometers kunststof beschoeiing. Bovendien bouwen ze in Arnhem op dit moment het eerste huis én kantoor van 100% gerecycled plastic.
Alles is mogelijk
Gerecycled plastic is dé grondstof van de toekomst. Het is niet de vraag wat ze kunnen maken, maar wat ze willen maken. Alles is namelijk mogelijk! Daarom werken ze samen met iedereen die nieuwe ideeën heeft voor oud plastic. Heb jij een idee? Laat het weten. Zo bouwen ze samen aan een wereld waar plastic fantastic is.
Hun verhaal
Hun visie is een circulaire wereld, waar ze gebruiken wat ze al hebben, waar ze minder importeren en minder exporteren, en waar ze lokale oplossingen zoeken voor lokale vraagstukken. Zij zien geen plastic afval, maar een waardevolle grondstof. Een grondstof die zij gebruiken voor het maken van duurzame producten voor de buitenruimte.
Zij houden van plastic
Waar sommige mensen afval zien, zien zij de grondstof van de 21e eeuw. Een grondstof die onverwoestbaar en daarom hartstikke milieuvriendelijk is. En die nooit op raakt, want het is veelvuldig te hergebruiken. Zelfs verzamelingen van het meest vervuilde en ongesorteerde plastic, geven zij een nieuw leven.
Met hun expertise veranderen ze oud plastic in nieuwe duurzame producten. Zo maken ze gebruikte kunststof weer waardevol en zijn ze samen op weg naar een wereld waar geen plastic afval meer bestaat.
Zij houden van de natuur
In Nederland alleen gooien ze 1,3 miljard kilo huishoudelijk plastic afval weg, ieder jaar weer. Een groot deel daarvan gaat regelrecht de natuur in en wordt plastic soup. Dat is niet alleen vervuilend, maar vooral ook zonde! Want ieder stukje plastic wordt opnieuw gebruikt in de producten van save plastics. Zo maken zij de wereld van plastic circulair: geen afval maar producten. En na een einde levensduur recyclen zij het weer en smelten het om tot een nieuw product.
Hun producten
Zij maken producten voor de buitenruimte en willen zo ook bijdragen aan de leefbaarheid van hun steden. Save plastics richt complete parken in met banken, picknicksets en lantaarnpalen, bouwt bruggen en steigers, plaatst kilometers beschoeiing en zelfs hele kantoorpandgevels.
Eigenlijk maken ze wat je maar wilt, want plastic is de ideale grondstof. Het is onverwoestbaar, rot en splintert niet, kan tegen water en is uv-bestendig. Met hun uitgebreide kennis en technologie, verwerken ze alle soorten oude kunststof in nieuwe spullen.